Depremzede Vatandaslara Karaman'in Lezzetleri Tanitildi

Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesindeki yurtlarda misafir edilen depremzede vatandaslara “Türk Mutfagi Haftasi” etkinlikleri çerçevesinde Karaman’a özgü yemekler tanitildi.

Depremzede Vatandaslara Karaman'in Lezzetleri Tanitildi
Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan 24-27 Mayis tarihleri arasinda düzenlenen “Türk Mutfagi Haftasi” etkinliklerinde Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesindeki yurtlarda misafir edilen depremzede vatandaslara Karaman’a özgü yemekler tanitildi. Il ve ilçedeki yurtlarda düzenlenen etkinlikte pekmezli helva, arabasi çorbasi, zerde, calla, batirik ve sulu batirik gibi yöresel lezzetler depremzede vatandaslara tanitildi. Etkinlikte ayrica depremzede vatandaslarin kendi yörelerine ait hazirladiklari yemekler de Karamanli vatandaslara ikram edildi.

Etkinlikten duyduklari memnuniyeti ifade eden depremzede vatandaslar, Karaman yöresine ait yemekleri çok begendiklerini söyleyerek, programin ve yemeklerin hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür etti. GSB Karaman yurtlarinda misafir edilen depremzede vatandaslara yönelik etkinliklerin devam ettigini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Osman Bebek, “Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen depremlerden etkilenerek Karaman’a gelen depremzede vatandaslarimizi yurtlarimizda misafir etmeye devam ediyoruz. ’Türk Mutfagi Haftasi’ çerçevesinde de misafirlerimize ilimize özgü lezzetler tanitilarak vatandaslarimizin begenisine sunuldu. Depremzede vatandaslarimiz da sag olsunlar kendi yörelerine ait hazirladiklari yemekleri bizlere ikram ettiler. Depremzede vatandaslarimizin ayrica ilimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini daha yakindan tanimalari için gezi programlari da düzenliyoruz. Günübirlik düzenlenen programlarla depremzede vatandaslarimiz ilimize ait tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görme firsati buluyor. Etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA