Deprem Bölgesinde Görev Yapan Personele Basari Belgesi

Merkez üssü Kahramanmaras olan ve 11 kenti etkilene depremler sonrasinda gönüllü olarak ve TAMP çerçevesinde görev alan Yalova Il Tarim ve Orman Müdürlügü personeline takdir ve basari belgesi takdim edildi.

Deprem Bölgesinde Görev Yapan Personele Basari Belgesi
Afet bölgesinde yapilan arama kurtarma, koordinasyon, hasar tespiti ve gida denetimi faaliyetlerine katilan personele belgelerini Vali Muammer Erol ve Il Tarim ve Orman Il Müdürü Suat Parildar takdim edildi. Tarim Müdürlügü personel, Hatay’da Antakya Belediyesi ve Il Müdürlügü binasi çevresinde yikilmis binalarda kurtarma çalismasi yapmis, bu çerçevede 13 binaya müdahale ederek 11 cansiz 1 canli vatandasi göçük altindan çikarmisti. Yalova ve çevre illerden deprem bölgesine ulastirilan su, ekmek ve muhtelif giysi dagitimi yapildi.

Ayrica Il Müdürü Suat Parildar ve Il Müdür Yardimcisi Selçuk Yaman basta olmak üzere Il Müdürlügünden farkli ekipler, degisik tarihlerde yine deprem bölgesindeki köylerde ahir ve agillarin hasar tespitlerini yapmis, göçük altinda kalarak yaralanmis büyükbas ve küçükbas hayvanlarin tespit ve tedavi islemleri ile ilaç dagitimi yapmislardi.

Ilçe Müdürlügü binasinin hasar tespitini yaparak arizali olan elektrik ve su baglantisini da onaran ekipler, köylerde enkaz altinda kalan hayvanlarin çikartilmasini da sagladi.

Yalova ve çevre illerden gelen hayvan yemleri, saman ve hayvan barinagi için branda, naylon tarzi malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulastiran ekipler yardim malzeme depolarinin da organizasyonunu yaptilar.
Kaynak: İHA