Çiftçiler, Büyüksehirin Projesinden Yüksek Verim Aldi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan hayata geçirilen ‘Kendi Yemini Kendin Üret’ projesinde 2022 yilinin son çeyreginde üreticilere yüzde 75 Büyüksehir hibe destegiyle dagitilan 5’li karisim yem bitkisi tohumu ile süt otu tohumunun hasatlari yapildi. Çiftçiler ürün veriminden oldukça memnun kaldi.

Çiftçiler, Büyüksehirin Projesinden Yüksek Verim Aldi
Tarimsal ve kirsal kalkinmaya yönelik desteklemeler dahilinde 2022 yili içerisinde Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan yüzde 75 Büyüksehir hibe destegiyle ‘Kendi Yemini Kendin Üret’ projesi hayata geçirildi. Projede il genelinde en fazla 15 adet büyükbas veya 150 adet küçükbas hayvan varligina sahip, Çiftçi Kayit Sistemine kayitli üreticilere toplamda 30 bin kilogram 5’li karisim yem bitkisi tohumu ve süt otu tohumu (ryegrass) desteklemesinde bulunuldu. Projeden yararlanan üreticiler, ekim döneminde toprakla bulusturduklari tohumlari yetistirerek hasat etmeye ve biçmeye basladi.

Ürün veriminden ve hayvanciliga katkisindan memnuniyetlerini dile getiren çiftçiler, yapilan desteklemeler nedeniyle Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e tesekkürlerini iletti.

Projeden 270 üretici faydalandi

Yem açigini kapatmaya katki saglamak düsüncesiyle Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün vizyonuyla ‘Kendi Yemini Kendin Üret Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirten Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, “15 ve altinda büyükbas hayvan varligina sahip, 150 ve altinda küçükbas hayvani olan üreticilerimizin hayvancilikta en büyük maliyet olan yem giderlerinin azaltilmasi konusunda destek olmak için 2022 yili içinde projemizi devreye aldik. Projemizden 270 üreticimiz faydalandi. Toprakla bulusturulan tohumlarin biçme zamani geldi. Üreticilerimizden aldigimiz geri dönüsler olumlu. Bu da bizler için mutluluk verici. Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün öncülügünde çiftçimizin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA