'Akademi Van' Projesiyle 8 Ayda 400 Ögrenciye Egitim Verildi

Van’da hayata geçirilen ‘Akademi Van’ projesi bünyesinde yaklasik 8 ayda 400 ögrenciye yazarlik, güzel sanatlar ve sinema okullarinda egitim verildi.

'Akademi Van' Projesiyle 8 Ayda 400 Ögrenciye Egitim Verildi
Çocuk ve gençlerin sanat, kültürel ve sportif yönlerinin gelisimi için birçok yeni projeyi hayata geçiren Van Büyüksehir Belediyesi, ‘Akademi Van’ projesiyle 400 gencin hayallerine dokundu. Yaklasik 8 ay süren proje ile 400 ögrenciye yazarlik, güzel sanatlar ve sinema mekteplerinde egitim verildi.

Projede ayrica basarili ögrencilere ait metinler de kitap haline gerildi.

Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Ozan Balci’nin himayelerinde baslatilan ‘Akademi Van’ projesinin kapanis programinda ise Yazar Sadik Yalsizuçanlar, "Medeniyetler Söylesisi" ile gençlerle bir araya geldi. Söylesi de Yazar Sadik Yalsizuçanlar; gençlere edebiyat, yazarlik ve sosyal konular hakkinda bilgiler verip tecrübelerini aktardi.

Yapilan söylesinin ardindan konusan Vali Ozan Balci ise yaklasik 8 ay süren projenin ardindan birçok genç ile bir araya geldiklerini belirterek, projenin birçok gence ilham kaynagi oldugunu söyledi.

Bu tür projelerin ileri ki dönemlerde de yapilacagini ifade eden Vali Ozan Balci, "Akademi Van projesi bünyesinde hazirlanan programin yilsonu kapanis töreni için bir araya geldik. Bugün de ülkemizin çok degerli düsünürü Sadik Yalsizuçarlar ile çok güzel bir sunum yaptik. Kendisine mütesekkir oldugumu ifade etmek istiyorum. Akademi Van aslinda gençlere yönelik bir programdi. Onlari kültürel ve sanat anlaminda desteklemek, önlerini açmak, onlara yardimci olmak, onlari cesaretlendirmek için yapildi. Ama bunu burada birakmamak gerekir. Daha da ilerletmek gerekir. Akademi Van projesi bünyesinde güzel etkinlikler gerçeklestirildi.

Ben de gençler adina çok mutlu oldugumu ifade etmek istiyorum" dedi.

Eyliya Çelebi Uygulama Otelinde gerçeklestirilen programa Vali Yardimcisi Adem Balkanlioglu, Edremit Kaymakami Yücel Erdem, kurum müdürleri ve çok sayida davetli katildi.

Vali Ozan Balci program sonunda Akademi Van’a katilan hocalara ve ögrencilere katilim belgesi verdi.
Kaynak: İHA