Vali Öner, Mesleki Tecrübelerini Ögrencilerle Paylasti

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Iskur Il Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde lise ögrencilerine yönelik düzenlenen “Meslek Tanitim Günü” etkinligine katildi.

Vali Öner, Mesleki Tecrübelerini Ögrencilerle Paylasti
Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Vali Hüseyin Öner, “Mülki Idare Amirligi” meslegi hakkinda tecrübelerini paylastigi ögrencilere gelecek planlamalariyla ilgili bazi nasihatlerde bulundu.

Egitim ve çalisma hayatindan bazi anilarini da paylasan Vali Öner, ögrencilere hedef belirlemeleri ve programli çalismalari konusunda tavsiyede bulunarak, “Hedefinizi belirledikten sonra o dogrultuda çalisin. Hedef çok önemli, çalisinca inanin rabbim de yardim edince her sey oluyor. Yeter ki siz isteyin ve hangi meslegi yaparsaniz yapin severek yapin, isteyerek yapin. Hedefinizi belirleyin, programli çalisin ve asla birakmayin. Programli, sistemli, düzenli çalistiginiz takdirde çok güzel bir gelecek sizleri bekliyor. Sizlerin akademik basarisi elbette önemli ancak daha önemlisi iyi bir insan olarak yetismenizdir. Daha önünüzde çok uzun yillar var, zorlu sinav süreçleri sizleri bekliyor. Sizler piril piril gençlersiniz. Biz, sizlerin hayatta basarili olacaginiza yürekten inaniyoruz” dedi.

Etkinlikte Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Karabulut, ‘Hakimlik ve Savcilik” meslegi, Ardahan Baro Baskani Murat Yolcu, ‘Avukatlik’ meslegi, Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Okan Estürk, ‘Akademisyenlik’ meslegi, Il Saglik Müdürü Erkan Özdemir ‘Doktorluk’ meslegi, Tarim ve Orman Il Müdür Vekili Muhammet Fatih Cineviz ‘Veteriner Hekimligi’ meslegi, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Çetin Demirci, ‘STK temsilciligi ve Ticaret Erbapligi’ meslekleri ve programla ilgili olarak konusma gerçeklestirdiler.

Etkinlikte Vali Öner ve diger konusmacilar ögrencilerin meslekler hakkinda sordugu sorulari yanitladi.
Kaynak: İHA