Lisans Egitimlerini Tamamlayan 100 Bayan Ögrenci Mezun Oldu

Van’in Tusba Ilçe Müftülügü Gençlik Koordinatörlügü, Van Yüzüncü Yil Üniversitesinde lisans egitimlerini tamamlayan 100 bayan ögrenciler için mezuniyet programini gerçeklestirdi.

Lisans Egitimlerini Tamamlayan 100 Bayan Ögrenci Mezun Oldu
Tusba Ilçe Müftülügü Gençlik Koordinatörü ve ayni zamanda Üniversite Cami Kur’an Kursu ögreticisi Tuba Akkus tarafindan organize edilen program, Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Spor Kompleksinde gerçeklestirildi.

Lisans egitimlerini basariyla tamamlayan 100 bayan ögrencinin yer aldigi program yogun ilgi gördü.

Konferans salonunda Asr-i Serif ile baslayan program Il Müftüsü Dr. Mehmet Sirri Sik’in konusmasi ile devam etti. Sik konusmasinda gençlere üniversite sonrasi hayatlarina dair tavsiyelerde bulundu.

Mezuniyet programini düzenleyen Tuba Akkus yaptigi konusmasinda, "Üniversite Cami Kur’an kursumuzda gençlere yönelik hafizlik egitimi, Kur’an-i Kerim egitimi ve Islami ilimlerin yaninda çesitli faaliyet ve programlarimizda mevcut. Geleneksel olarak her yil gerçeklestirdigimiz mezuniyet programimizi bu yil da 100 üniversiteli gencimizle gerçeklestirmis olduk. Gençler emek verip çesitli zorluklarla egitimlerini tamamlayip üniversiteden mezun oldular. Bu programla, üniversiteyi bitiren gençlerimizin yeni haytalarina motive olmus bir sekilde girmeleri amaçlanmistir. Gelecegimizin teminati olan gençlerin hayatlarina ne kadar güzel dokunuslar yaparsak o kadar topluma, insanliga faydali olacaklarini düsünüyorum. Her biri bir birinden kiymetli mezun olan gençlerimize basarilar diliyorum“ dedi.

Mezuniyet programi bayan protokol ile eglence alanina geçilerek kina yakimi pasta kesimi ile program sona erdi.

Program sonunda gençler, bu mutlu günlerinde kendilerini yalniz birakmayan misafirlerle ve programi düzenleyen Tuba Akkus’a tesekkür ettiler.

Programa Van Il Müftüsü Dr. Mehmet Sirri Sik esi Fatma Sik, Van Il Jandarma Komutani Hüseyin Bekmez’in esi Bilgin Bekmez, Van Il Gençlik Spor Müdürü Arif Özsoy ve Esi Sema Özsoy, Ipekyolu Ilçe Müftüsü Abdüsselam Özdere ile Tusba Ilçe Müftü Vekili Ahmet Eris, Van Il Gençlik Koordinatörü Mübarek Duman, vaizler ve din hizmetleri uzmanlari katilim sagladi.
Kaynak: İHA