Konya'dan Ilk Hac Kafilesi Dualarla Ugurlandi

Konya’dan ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara ugurlandi. Ugurlama programina katilan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, böyle bir ana sahit olmaktan dolayi çok büyük bir mutluluk duydugunu ifade ederek, sabirla bekleyen herkese bir an önce haccin nasip olmasini diledi.

Konya'dan Ilk Hac Kafilesi Dualarla Ugurlandi
Sultan Selim Camii’nde düzenlenen ugurlama programinda önce Kur’an-i Kerim okundu. Ardindan Konya Il Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge haci adaylarina kisa bir konusma gerçeklestirdi. Prof. Dr. Öge, “Devletimiz, ülkemiz adina ilk gündeki faaliyete bizleri layik gören Rabbimize hamd, Efendimize salat-ü selam olsun. Yaklasik 3 bin 500 kardesimizi hacca ugurlayacagiz insallah. Yolunuz açik olsun. Ibadetiniz kabul olsun. Mebrur bir hacci Rabbim nasip etsin” dedi.

Haci adaylariyla bir araya gelen Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ise böyle bir mutluluga sahit olmaktan dolayi çok büyük mutluluk duydugunu ifade etti.

Baskan Ugur Ibrahim Altay, “Böyle hayirli bir ise Türkiye Yüzyili’nda baslangiç yapmak bizim için de büyük bir mutluluk. 2023 yilinin ilk hac kafilesini Sultan Selim Camii’nden ugurladik. Hepsine hayirli yolculuklar diliyorum. Sabirla hacca gitmeyi bekleyen tüm vatandaslarimiza da bir an önce nasip olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Daha sonra ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara ugurlandi.
Kaynak: İHA