Batman'da Çocuklar Aileleriyle Kamp Yaparak Dogayi Ögrendi
Batman’da Dicle Ilkokulu ögrencileri, velileriyle birlikte Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Dagcilik Sporlari Il Temsilci destegi ile çadir kamp yaparak dogayi ögrendi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise kampa katilanlar çadirlarina geçerek dinlendi. Batman Dagcilik Sporlari Il Temsilcisi Emrullah Girgin, Batman’da ilk defa çocuk ve ailelere yönelik çadir kamp etkinligi düzenlediklerini söyledi.
Çocuklarin bu sayede hem dogayi tanidiklarini hem de dogayi nasil korumalari gerektigini ögrendiklerini anlatan Girgin, “Güzel bir doga kamp yaptik. Çadir kurduk. Çocuklara dogayi anlattik, hem piknik, hem kamp hem doga hepsi iç içe oldu. Çocuklarla birlikte doga yürüyüsü de yaptik. Onlara hem dogayi anlattik, hem de dogada nasil yürüyüp nasil dogayi korumamiz gerektigini anlatiyoruz” dedi.
Çadir kamp etkinligini Batman’da geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini aktaran Girgin, bunun çocuklarin gelisimi üzerinde de etkili oldugunu söyledi.
Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün de destekleri ile etkinligi gerçeklestirdiklerini belirten Girgin, “Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Önümüzdeki yillarda daha iyi bir sekilde devam ettirecegiz. Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli Gençlik Merkezi’nin katkilariyla bu etkinligi yaptik. Çok güzel bir kamp oldu. Hem çocuklar, hem ailelerimiz mutlu oldu. Ilk defa Batman’da çocuklara ve ailelere yönelik bir kamp yaptik. Bunu daha sonra diger okullara da yaymak istiyoruz. Herkesin bir gün bile olsa dogayi yasamasini istiyoruz. Çocuklar gerçekten çok mutlu oluyorlar. Ileride belki unutamayacaklari anilar da kalacak" seklinde konustu.
Kaynak: İHA
Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.