Yüksekova'nin Ovasi Sari Çiçeklerle Rengarenk Oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin ovasini renk cümbüsüne dönüstüren sari çiçeklerin karli Cilo Daglari’yla bütünlesmesi hayran birakiyor.

Yüksekova'nin Ovasi Sari Çiçeklerle Rengarenk Oldu
Yüksekova ilçesine 4 kilometre uzaklikta bulunan Inanli köyünün yakinlarinda bulunan ovada açilan sari çiçekler, güzelligiyle görenleri mest etti. Her sene ilkbahar mevsiminde ovayi önce beyaz, sonra sari rengine bürüyen çiçekler yogun ilgi görüyor. Ovanin tümünü sariyla kaplayan çiçeklerin Cilo Daglarinin karli görüntüsüyle bütünlesmesi görenleri hayran birakiyor.

Ovanin güzelligi karsisinda hayran kaldigini belirten Hakan Zanyar Aykut, “Her sene oldugu gibi bu sene de Yüksekova ovasinda çiçeklerle renk katan bir görüntü görüyoruz. Mart ve nisan ayinda kardelen açarken, mayis ayinda ise ovayi sari çiçekler kapiyor. Biz de bu güzelligi çekmek için bugün buraya geldik. Bir tarafta Cilo Daglarinda bulunan kar görüntüsü, bir taraftan da her yerin sari renge bürünmesi bize görsel sölen sunuyor. Biz de bu ani ölümsüzlestirmek için fotograf çektik. Keyifli bir gün yasadigimi belirtebiliriz. Bu güzelligi herkesin görmesi gerekir. Fakat bu görsel güzelligi görürken de dogaya zarar vermeden hareket etmeleri gerekir” dedi.

Kaynak: İHA