Kusadasi'ndaki Tiyatro Ilgi Gördü

Kusadasi Belediye Tiyatrosu’nun yeni mezunlari, yazar Tuncer Cücenoglu tarafindan kaleme alinan ‘Kadin Siginagi’ isimli oyunu izleyiciyle bulusturdu. Kadina yönelik siddeti, tiyatro sahnesine tasiyan oyunda, izleyiciye siginma evindeki kadinlarin yasamlarindan farkli kesitler sunuldu.

Kusadasi'ndaki Tiyatro Ilgi Gördü


Yönetmenligini Kusadasi Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Turan’in yaptigi, Kusadasi Belediyesi Yetiskin Tiyatrosu kursiyerleri, 6 ay süren egitimlerini tamamladi. Kursiyerler, bu çerçevede Tuncer Cücenoglu tarafindan yazilan ‘Kadin Siginagi’ isimli oyunu da Pera Dügün Salonu’nda sergileyerek tiyatro oyunculuguna ilk adimlarini atti. Kadina yönelik siddetin, siginma evinde yasamak zorunda kalan kadinlarin yasamlarindan farkli kesitler sunularak anlatildigi oyun, salonu dolduranlar tarafindan ilgiyle izlendi. Yetiskin Tiyatrosunun oyunculari da yetenekleri ve sergiledikleri sahne performanslariyla göz doldurdu. Kadin Siginagi isimli tiyatro oyunu 14 Haziran Çarsamba günü saat 20.00’de Pera Dügün Salonu’nda tekrar izleyiciyle bulusacak.

Kusadasi Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Turan, tiyatronun bir toplumun gelisimine katki saglayan en önemli sanat dallarindan biri oldugunu belirterek, “Kursiyerlerimiz Tuncer Cücenoglu tarafindan yazilan Kadin Siginagi isimli dikkat çekici ve çarpici oyunu 2 aylik bir çalismanin ardindan sahneleyerek seyirci karsisina çikti. Kusadasi Belediyesi olarak kentimizdeki farkli yas gruplarina tiyatroyu sevdirmek için çalismaya devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA