Giresun'da 2. Tur Için Bin 342 Sandikta, 349 Bin 158 Seçmen Sandik Basinda

Cumhurbaskanligi 2. Tur seçimleri için Giresun’da bin 342 sandikta, 349 bin 158 seçmen sandik basina gitti.

Giresun'da 2. Tur Için Bin 342 Sandikta, 349 Bin 158 Seçmen Sandik Basinda
14 Mayis’taki seçimlere katilim oranini yüzde 88 oldugu Giresun’da Cumhurbaskanligi 2. tur seçimlerine daha fazla oranda katilim beklenirken, Giresun Valisi Enver Ünlü Kapu mahallesi Cumhuriyet Ortaokulunda, Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu ise Çitlakkale mahallesi Namik Kemal Ilkokulunda oy kullandi.

Kapu mahallesinde Cumhuriyet Ortaokulunda oyunu kullanan Vali Enver ünlü, “Esim Sema hanim ile birlikte Cumhurbaskanligi 2. tur seçimlerinde oyumuzu kullanarak vatandaslik görevimizi yerine getirdik. Ülkemize ve milletimize hayirli olsun” temennisinde bulunurken, Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu ise herkesi sandik basina davet ederek “Seçimler Giresunumuz, ülkemiz ve milletimiz için hayirlara vesile olmasini diliyorum. Tüm hemserilerimizi de bir kez daha sandik basina davet ediyorum. Vatandaslarimizin en dogru karari verecegine ve Türkiye Yüzyilina yakisan istikrarla güzel bir netice alacagimiza inaniyoruz” dedi.



90 yasinda tekerlekli sandalye ile sandiga geldi

Baskan Senlikoglu oyunu kullandiktan sonra il merkezindeki oy kullanma merkezilerindeki sandik görevlilerini ve seçmenleri ziyaret turuna çikti.

Öte yandan 90 yasindaki Senem Yaramis da yakinlarinin yardimiyla Cumhurbaskanligi 2. tur seçimleri için tekerlekli sandalye ile oy kullanmaya geldi.

Giresun merkeze bagli Fevzi Çakmak mahallesinde yasayan 90 yasindaki Senem Yaramis oy kullanmak için yakinlari tarafindan 23 Nisan Ilkögretim Okuluna getirildi.

Burada oyunu kullanan Yaramis, 14 Mayis’ta oldugu gibi yeniden oy kullanmak için sandik basina geldigini ifade ederek, “Ilerlemis yasima ragmen vatandaslik görevimi yerine getirmek istedim. Böyle önemli bir süreçte oy kullanmamak olmazdi” diye konustu.

Kaynak: İHA