Dolu Kiraz Ve Kayisi Bahçelerini Vurdu

Denizli’de son 15 gündür araliklarla etkili olan dolu yagisi, bu kez Honaz ve Kale’deki kiraz ve kayisi bahçelerini vurdu. Kiraz ihracatinin önemli merkezi Honaz’da, yüzde 50’ye yakin zarar olustugu iddia edildi.

Dolu Kiraz Ve Kayisi Bahçelerini Vurdu


Denizli’nin Çameli ilçesinde 15 gün önce milyonlarca liralik hasara neden olan siddetli dolu yagisi, araliklarla etkili olmaya devam ediyor. Meteorolojinin de günler ilçesinde uyardigi dolu yagisi, bu kez Honaz ve Kale ilçelerinde yüzünü gösterdi. Günlük yasami olumsuz yönde etkileyen dolu yagisi, basta kiraz ve kayisi bahçeleri olmak üzere etkili arazilerde hasara neden oldu.

Kiraz ihracatinin önemli bir merkezi olan Honaz’da yasanan dolu afetinin ardindan Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Emre Askin ve Honaz Ziraat Odasi Baskani Hasan Yelek, teknik personellerle birlikte dolu yagisi sonrasi olusan zararin belirlenmesi için yerinde incelemelerde bulundu. Hasar tespit çalismalarinin en kisa sürede tamamlanip, gerekli mercilere iletilecegi bildirildi.



Hasat sezonuna sayili günler kala yasanan dolu afetinin büyük zarar olusturdugunu belirten Honaz Ziraat Odasi Baskani Hasan Yelek, “Honaz ilçemizde meydana gelen dolu yagisindan etkilenen tüm çiftçilerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Ilk tespitlerimizi göre ilçemizdeki kiraz üretiminde yüzde 50’ye kanin bir zarar olustu. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile koordineli olarak hasar için gerekli tespitler yapilacaktir. Hasar tespit çalismalari en kisa sürede tamamlanip gerekli mercilere iletilecektir. Allah bizleri bu gibi afetlerden muhafaza eylesin. Bütün çiftçilerimize geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA