Ambulansla Tasinan Hastalar Sandik Basina Gitti

Van’da ikinci tur Cumhurbaskanligi seçimleri için rahatsizliklarindan dolayi evden çikamayan hastalar, ambulansla tasinarak sandik basina gitti.

Ambulansla Tasinan Hastalar Sandik Basina Gitti
Van’da vatandaslar sabahin erken saatlerinde oy kullanmak için sandik basina gitti. Yüksek Seçim Kurulu tarafindan, bugün yapilacak ikinci tur Cumhurbaskanligi seçimi için Türkiye’nin genelinde oldugu gibi Van’da da saat 08.00’den itibaren bütün sandiklarda sorunsuz bir sekilde oy verme islemi basladi.

2 bin 294 sandigin kuruldugu Van’da, 706 bin 611 seçmenin oy kullanmasi bekleniyor. Bu çerçevede rahatsizligindan dolayi evden çikamayan hastalar için Saglik Bakanligi ve belediyelerin kendilerine tahsis ettigi ambulanslarla sandik basina gitti.

Van Il Saglik Müdürlügü Evde Saglik Hizmetleri ekipleri de rahatsizligindan dolayi evinden çikamayan Kadriye Yertürk (66) isimli yasli kadini sedyeli ambulansla oy kullanacagi okula tasidi. Yasli kadin ve esi Burhanettin Yertürk (75) oyunu sorunsuz kullandi.

Evde Saglik Hizmetleri’nin çalismalarindan memnuniyetini dile getiren Kadriye Yertürk, sorunsuz bir sekilde oyunu kullandigini belirterek, kendisini sandiga tasiyan ekiplere tesekkür etti.
Kaynak: İHA