Milli Elektrikli Tren Seferlere Basladi

Adapazari-Gebze arasinda 11 durakta hizmet verecek ve günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren ilk kez saat 20.10’da Adapazari’ndan yolcu tasimaciligina basladi. Garin çevresindeki vatandaslar milli treninin ilk ticari seferini cep telefonlariyla görüntülerken, ilk yolcularindan biri olmanin heyecanini yasayan üniversite ögrencisi Furkan Kahveci, “Kendi milli trenimize binebilmenin gururunu yasiyoruz. Treni çok begendim, güzel olmus” dedi.

Milli Elektrikli Tren Seferlere Basladi


TÜRASAS tarafindan üretilen yerli ve milli tren seti 27 Nisan’da gerçeklestirilen törenle TCDD Tasimacilik Genel Müdürlügüne teslim edilmisti. Milli tren, ilk yolculu seferine saat 20.10’da Ada Ekspresi ile üretiminin gerçeklestirildigi Adapazari’ndan basladi.

Adapazari ile Gebze güzergahinda sefer yapacak milli tren, 11 durakta hizmet verecek. Adapazari-Gebze arasinda günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren günde yaklasik 500 kilometre yol kat edecek. Trenin ilk ticari seferini ise Adapazari Gari’nin disindaki bazi vatandaslarin da korkuluklarin arkasindan cep telefonlariyla görüntülemesi de dikkatlerden kaçmadi.

“Milli trenimize binebilmenin gururunu yasiyoruz”

Adapazari Gari’ndan 20.10’da hareket eden trenin ilk yolcularindan olan üniversite ögrencisi Furkan Kahveci, “Sakarya’da üniversite ögrencisiyim. Istanbul’da yasiyorum. Oy kullanmak için Istanbul’a gidiyorum. Treni çok begendim, güzel olmus. Zaten ilk bindigimizde arkadaslarimizla kendi aramizda konustuk; koltuklari ve iç dizayni baya hos olmus. Milli trenin ilk yolculari oldugumuz için biraz heyecanliyiz. Eski tren her dakika basi otobüs gibi duruyordu. Suan daha hizli ve konforlu bir yolculuk yapacagiz. Kendi Milli Trenimize binebilmenin gururunu yasiyoruz. Vatanimiza ve milletimize hayirli olsun” dedi.



Milli Tren hakkinda

Trende sefer esnasinda çay-kahve ve soguk mesrubat satisi yapilacak. Tasarimindan üretimine yerli ve milli imkanlarin kullanildigi Milli Elektrikli Tren Seti 160 kilometre isletme hizina sahip. Isletme ihtiyaçlarina göre bölgesel veya sehirlerarasi trenlerde kullanilmak üzere 3’lü, 4’lü, 5’li ve 6’li araç üretilebiliyor ve 5’li araçli konfigürasyonunda 324 yolcu kapasitesi bulunuyor. Türkiye ve Avrupa Birligi ülkelerinde çalisabilmesi için gerekli olan TSI sertifikasina sahip olan setlerde yolcu konforu ön plana alinarak üretildi. Setlerde Wi-Fi erisimi, kafeterya bölümü, engelli yolcular için 2 bölme, engelli binis sistemi ve bebek bakim odasi bulunuyor.
Kaynak: İHA