Hatay Otogarinda Depremzedelerin Seçim Yogunlugu

6 Subat depremlerinin en büyük yikimi yaptigi Hatay’dan il disina çikan vatandaslar, Cumhurbaskani seçimi 2. tur oylamasi için geldikleri otogarda yogunluk olusturdu.

Hatay Otogarinda Depremzedelerin Seçim Yogunlugu
6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan çok sayida Hatayli kentten ayrildi. Türkiye’nin farkli illerindeki Hataylilar, yarin yapilacak Cumhurbaskani seçimi 2. turunda oylarini kullanmak için otobüslerle kente geri döndü. Hatay Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde seçim için hareketliligin yasandigi gözlemlendi. Yol ücretleri AFAD tarafindan karsilanan vatandaslar, otobüsten iner inmez "Il Disi Tahliye Müracaat Merkezi"ne basvurup ücretlerini alabilmek için kayit olusturdu. Vatandaslarin bazilari aileleri tarafindan karsilanirken, bazilarinin ise Hatay Valiligince tahsis edilen otobüs, minibüslerle 15 ilçeye ve kent merkezine ulasimlari saglandi.

"Vatandaslik görevimizi yapacagiz"

Depremzedeler için zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Emine Akan, “Vatandaslik görevimi yapmak için Ankara’dan otobüsle Hatay’a geldim. 9 saat süren zorlu bir yolculuktu. Samandag’da oyumu kullanacagim, çadir içinde yapilan uygulama da çok güzel” dedi.



"2 hafta önce de gelmistik"

Nebi Zidanoglu, Cumhurbaskanligi 2. tur seçimlerinde oy kullanmak için Konya’dan geldiklerini dile getirerek, “Oy kullanmak bizim hakkimiz. 550 kilometrelik bir yolculuktu. Oyumuzu kullanacagiz insallah. 14 gün önce de gelmistik. Çocuklarimin, Hatay’in, ülkemizin gelecegi için oyumuzu kullaniyoruz” diye konustu.



"Gelmeye deger"

Kara yoluyla Hatay’a gelen Ali Öksüz, “Izmir’den seçimlerin ilk turuna geldigim gibi bugün de ikinci tur seçimleri için geldik. Yol bayagi yorucuydu ama gelmeye degecegini buluyorum. 16 saatlik bir yolculuktu. Sonuçlarin herkes adina iyi olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA