Ana Ari Üretim Merkezinde Üretilen Arilar Teslime Hazir

Manisa’nin Gölmarmara ilçesine bagli Hiroglu Mahallesi’nde hayata geçirilen Aricilik Egitim ve Ana Ari Üretim Merkezinde üretilen ana arilarin, aricilara teslime hazir oldugu belirtildi.

Ana Ari Üretim Merkezinde Üretilen Arilar Teslime Hazir
Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Gölmarmara ilçesine bagli Hiroglu Mahallesi’nde kurulan Aricilik Egitim ve Ana Ari Üretim Merkezinde üretilen ana arilarin kontrolleri, Manisa Ari Yetistiricileri Birligi Baskani Mehmet Ali Turgut’un da katilimiyla gözden geçirildi. Turgut’a Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Tarim ve Hayvancilik Sube Müdürü Sadan Aslay, Gölmarmara Muhtarlik Isleri Müdürü Kagan Tunçelli, Aricilik Egitmeni Hüseyin Balkaya ve Ziraat Mühendisi Eren Tozak eslik etti. Ana arilarin kontrollerinden sonra Aricilik Egitim ve Ana Ari Üretim Merkezi ile ilgili görüslerini dile getiren Manisa Ari Yetistiriciligi Birligi Baskani Mehmet Ali Turgut, Manisali aricilar için Manisa’ya böyle donanimli bir merkezin kazandirilmis olmasinin ve aricilarin ana ari ve ari sütü egitiminin bizzat uygulamali olarak alabilecek olmalarinin büyük bir hizmet oldugunu belirtti.

Turgut, birlik olarak her türlü destege açik olduklarini da ifade etti.

Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta da, “Merkezimizde Ari Yetistiricileri Birligimiz, ilgili tüm STK’lar ve kooperatiflerimizle is birligi içinde olacagimizi söylemek isterim. Ayni zamanda Milli Egitim Müdürlügümüze bagli ilkögretim okullarimizdan ögrencilerimiz merkezimize gelerek gözlem kovanlarinda arilari yakindan görerek farkindalik egitimi almakta. Baskanimiz Cengiz Ergün öncülügünde Manisa’mizi aricilikta marka yapmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Üretilen ana arilarin, Manisali aricilara basvuru sirasina ve üretim kapasitesine göre her ayin sonunda yüzde 100 hibe ile teslim edilecegi ve basvurularin ilçelerde Manisa Büyüksehir Belediyesi Muhtarlik Isleri Sube Müdürlüklerine yapilacagi da bildirildi.

Kaynak: İHA