Yutulabilir Mide Balonu Ile Zayiflayin

Özel Hatem Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Selçuk Arslan yutulabilir mide balonu yöntemi ile ile cerrahi operasyon gerekmeden zayiflanabilecegini ifade etti.

Yutulabilir Mide Balonu Ile Zayiflayin
Op. Dr. Selçuk Arslan, yutulabilir mide balonunun ameliyat ve endoskopik islem gerektirmeden sadece kapsülün bir bardak su ile yutulmasiyla yapilan bir zayiflama yöntemi oldugunu hatirlatarak, Gaziantep’te de yöntemin basari ile uygulandigini ifade etti.

Yutulabilir mide balonu tedavisi

Yöntem ile ilgili bilgi veren Dr. Arslan, "Midenin hacmini doldurarak, mideden salinan açlik hormonunu azaltarak, mekanik olarak da yemeklerin midede dolduracagi yeri mide girisinde doldurarak tokluk hissi verir. Güvenli ve risk düzeyi düsük olan balon, islevini tamamladiktan 4 ay sonra vücut disina kendiliginden atilabiliyor. Yutulabilir mide balonu uygulamasi, su yardimiyla bir kapsülün yutulmasi esasina dayanir. Hastamiza su ile ucunda ince bir kablo olan bir kapsülü yutturuyoruz. Kablodan mide balonunu sivi ile doldurarak sisiriyoruz. Akabinde kabloyu çekerek kopariyoruz. Islem bitiyor. Hastalarda bazen ya balonu yutamazsam gibi bir endise olabilmektedir. Ancak çok iyi bilinmelidir ki hastalarin çok büyük bir kismi bu balonu zorlanmadan yutabilmektedir. Üstelik bu uygulama bizim tarafimizdan gerçeklestiriliyor" dedi.

Yutulabilir mide balonu ile kilo kaybi

Yutulabilir mide balonu sayesinde 4 ayda 20-25 kilo verebilecegini de anlatan Arslan, "Hastanemizde bu islem basarili bir sekilde uygulanmaktadir. Bana gelen bir hasta 99 kilo idi. Yutulabilir mide balonu sayesinde 38 kilo verdi. Kilo vermek bir nevi de hastanin uyumuyla dogru orantilidir. Mide balonu midenizi dolduruyor, siz de yiyemiyorsunuz. Böylelikle diyetinizi daha uyumlu ve konforlu yaparak zayiflamis oluyorsunuz. Yutulabilir mide balonu midede 4 ay kaliyor. 4 ay sonra dogal yollarla yani diskiyla mideden atiliyor. 3 aydan önce atilirsa tekrar yenisi uygulaniyor. Oldukça ince üretilmis balonun vücuttan atilmasi çogu kisi tarafindan hissedilmez" seklinde konustu.

Yutulabilir balonun avantajlari

Selçuk Arslan, yutulabilir mide balonu tedavisinin avantajli ve konforlu bir uygulama oldugunu belirterek, "Endoskopik degildir. Anestezi uygulanmaz.10 dakikalik bir islemdir. Tekrar balonu endoskopik olarak çikarma islemi yapilmaz. Kisi islem sonrasi hemen rahatlikla sosyal hayatina dönebilir. Endoskopik mide balonuna göre yan etkileri çok azdir. Bu yan etkiler; mide kramplari, mide agrilari, ögürme hissi, bulanti, kusma diyebiliriz. Yutulabilir mide balonu uygulayip ta yan etki yasayan hiçbir hastamiz olmadi" ifadelerini kullandi.

"Balon çikarilinca kilo alimi baslamaz"

Aslan, yutulabilir mide balonu çikarildiktan sonra da kilo aliminin önlendigini ifade ederek, "Yutulabilir mide balonunun amaci sadece kilo kaybi saglamak degil ayni zamanda balonun yerlestirildigi ilk günden itibaren saglikli beslenme aliskanliginin balon yokken de devam ettirilebilmesini saglamaktir. Böylelikle mevcut kilonun korunmasi saglanmakta ve geri kilo alimini önlemektir. Yutulabilir mide balonunun sonuçlarindan çok memnunuz. Zayiflamaya yardimci yeni bir yöntemdir. Özel Hatem Hastanesi’nde basariyla uygulanmaktadir" diye konustu.

Kaynak: İHA