Telefon Dolandiricilari Salihli Polisinden Kaçamadi

Türkiye genelinde vatandaslari telefonla arayarak kendilerini cumhuriyet savcisi veya polis olarak tanitip dolandiranlara karsi çalisma yürüten Salihli Ilçe Emniyet Müdürlügü tespit ettigi 3 süpheliden ikisini Izmir Il Emniyet Müdürlügünün koordinesi ile yakalayarak Salihli’ye getirdi. Süphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye genelinde telefon ile kendisini cumhuriyet savcisi veya polis olarak tanitip, vatandaslari ’kimlik bilgileriniz terör örgütleri tarafindan ele geçirilmis ve adiniza islem yapiliyor’ diyerek dolandiran sahislara yönelik Manisa’nin Salihli ilçesinde yapilan çalismalar sonucunda 9 Mayis tarihinde Salihli’de ayni yöntemle meydana gelen ’Nitelikli dolandiricilik’ olayinin süphelileri olan I.B. (34), I.Ü. (45) ve M.Ü. (33) isimli sahislarin Izmir’de ikamet ettikleri tespit edildi. Sahislarin ikametlerinde 22 Mayis günü Izmir Il Emniyet Müdürlügü ile koordine kurularak yapilan aramada I.B. (34) ve I.Ü. (45) isimli sahislar yakalanarak Salihli Ilçe Emniyet Müdürlügüne getirildi.

Süpheliler emniyetteki sorgularinin ardindan Sulh Ceza Hakimligine sevk edildi. Mahkeme tarafindan tutuklanma karari verilen I.Ü. (45) cezaevine teslim edildi.
Kaynak: İHA