Ögrenciler, Selçuk Üniversitesi Müzesini Gezdi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaeddin Keykubat Yerleskesindeki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügü (KYK) yurtlarinda kalan depremzede ögrenciler, Müzeler Haftasi etkinlikleri çerçevesinde SÜ Müzesini gezdi. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, eserler hakkinda ögrencilere bilgi verdi.

Ögrenciler, Selçuk Üniversitesi Müzesini Gezdi
KYK Ögrenci Yurdunda kalan depremzede ögrenciler, Müzeler Haftasi etkinlikleri çerçevesinde SÜ Müzesini ziyaret etti. Hediyelerle karsiladigi ögrencilere müzede sergilenen eserler hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Aksoy, “Ögrenciler bizim gelecegimiz. Onlar ileride ülkemize hizmet edecek. Rabbim yollarini açik etsin. Ögrencilerimizin tarihi eserlerin sergilendigi müzeleri ziyaret etmesi çok kiymetli” dedi.

Selçukluya payitahtlik yapan Konya’nin en modern müzesi olma özelligine sahip Selçuk Üniversitesi Müzesinde farkli kita ve medeniyetlerden yaklasik 2 bin 500 eser bulunuyor. Sanat merkezi konseptinde hazirlanan ve Türkiye’de koleksiyon zenginligi açisindan ilk olma özelligine sahip müzenin dis cephesinde tas kaplamalar da yer aliyor. Modern ve geleneksel mimari unsurlarin bir arada kullanildigi müze, SÜ bünyesinde kurulan ilk müze olma özelligi tasiyor. Içerisinde siniflarin, ofislerin ve konferans salonunun bulundugu müze, Türkiye’deki ender üniversite müzelerinden birisi. YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in da katildigi törenle açilan SÜ Müzesinin koleksiyonunda Aztek, Inka, Maya, Çin ve Japon medeniyetlerinin yani sira Afrika’daki birtakim kültürlerin eserleri de yer aliyor.
Kaynak: İHA