Kene Tehdidine Karsi Sülünlü Önlem Çagrisi

2019 yilinda amcasinin oglunun geçtigimiz günlerde ise dayisinin oglunun kene isirmasi dolayisiyla hayatini kaybettigini söyleyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Sarkisla Il Genel Meclisi Üyesi Orhan Tamer; acil önlem alinmasini istedi.

Kene Tehdidine Karsi Sülünlü Önlem Çagrisi
Keneyle mücadelede en etkili yöntemin keklik ve sülün oldugunu belirten Tamer, Sivas’a keklik ve sülün üretim merkezi kurulmasini istedi. Bu talebi geçtigimiz dönemlerde de dile getirdigini animsatan Tamer, yetkilileri göreve davet etti.

“Sülünleri, keklikleri katlediyorlar”

Sivas’a Türkiye’nin dört bir yanindan gelen kisilerin tüfeklerle keklikleri ve sülünleri öldürdügünün altini çizen Tamer; “Halen avlaklari yasaklamadilar. Burada hunharca keklikleri, sülünleri katlediyorlar. Bu bölgeye bir tane keklik ve sülün üretim merkezi kurulsun istiyoruz. Bunlar Sivas genelinde dogaya salinsin ve avlaga da kapatilsin. Kahramanmaras ve Yozgat’ta keklik ve sülün üretim merkezleri var. Sivas’imizda da olsun. Kene ile mücadelede sülün ve keklik önemli rol oynuyor. Bizim canimiz, yüregimiz iki kere yandi. Baskalarinin cani yansin istemiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA