Yagislar Arpada Ve Bugday Üreticilerinin Yüzünü Güldürdü

Denizli’de hububat ekim dönemi ve ilkbahar aylarinin yagisli geçmesinin ardindan verimlerin ortalama dekar basina bugdayda 400 kg, arpada ise 350 kg’a yakin gerçeklesmesi bekleniyor.

Yagislar Arpada Ve Bugday Üreticilerinin Yüzünü Güldürdü


Denizli’de bu yil gerçeklesen düzenli yagislar sayesinde hububatta yüksek verim bekleniyor. Bu yil yaklasik 1 milyon 250 bin dekar civarinda bugday ve arpa ekimi yapildigini aktaran Çinar, “Bakanligimiz, Il Müdürlügümüz ve Denizli Büyüksehir Belediyesi ile ortaklasa yürütülen projeler çerçevesinde çiftçimize bin 435 ton hububat tohumu dagitimi yapilarak ekim alanlarinda yüzde 5 civarinda artis saglanmis olup, hükümetimiz tarafindan alinan karar hedefinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafindan alimlarin yapilmasi da çiftçilerimizin bu stratejik ürüne yönelmesinde etkili olmustur. Yapilan tarla kontrollerinde çikisin ve ürün gelisimlerinin iyi durumda oldugunu gösteriyor. Eger sartlar böyle devam ederse rekoltede 2022 yilina göre yüzde 20-25 civari artis beklenmektedir" dedi.



Verim artacagina isaret eden Çinar; “Geçen sene ortalama dekara 322 kg civarinda olan bugday veriminin bu yil 400 kg, arpada ise 267 kg civarinda olan ortalama verimin bu yil 350 kg rakamlarina yaklasacagini tahmin ediyoruz. Bu yil mevsim çok güzel sartlarda devam ediyor. Insallah hasada kadar afetsiz bir dönem geçirirsek kaliteli ve yüksek rekolteli ürün elde edecegimizi umuyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA