Van'da 'Keledos' Yarismasi Düzenlendi

Van Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan gastronomi turizmine katki saglamak amaciyla “Van Keledosu Yarisiyor” adiyla yemek yarismasi düzenlendi.

Van'da 'Keledos' Yarismasi Düzenlendi
Geçmisten bu yana Ipek Yolu güzergahinda yolcularin konakladigi mekanlara ev sahipligi yapan Van, zengin mutfagiyla ziyaretçileri kendine çekiyor. Van’in yemek kültürünü olusturan en önemli degerlerden olan ve daglarda toplanan otlarin kurutulmasiyla hazirlanan tescilli ‘Keledos’, yapimi zahmetli olmasindan dolayi özel günlerde sofralari süslüyor. Bu çerçevede 21-27 Mayis tarihleri arasinda kutlanan "Türk Mutfagi Haftasi" etkinlikleri çerçevesinde Van’da Keledos yemegi yarismasi düzenlendi.

Van’da yasayan 40 kadin, evlerinde hazirladigi Keledos yemegiyle yarismaya katildi.

5 kisilik jüri ise tek tek yemekleri tadarak yarismacilara puan verdi. Yarismada birinci tam, ikinci yarim, üçüncü ise çeyrek altinla ödüllendirildi.

Konuya iliskin konusan Van Kültür ve Turizm Il Müdürü Erol Uslu, ülkede 21-27 Mayis tarihleri arasinin ’Türk Mutfagi Haftasi’ ilan edildigini belirtti.

Bu çerçevede ülkenin her noktasinda bu haftanin farkli etkinliklerle kutlandigini ifade eden Il Müdürü Uslu, "Bu etkinliklerle bölgelerin sahip olduklari ve yok olmaya yüz tutmus yemek kültürlerinin tekrar gün yüzüne çikarilmasi hedefleniyor. Biz de ilimizde bu yil ikincisini düzenledigimiz etkinlikler çerçevesinde bazi çalismalar yapmistik. Bugün de bir Keledos yarismasi gerçeklestirildi.

Ilimizin tescilli kültürel öneme sahip yemegimizi yaristirdik. Yarismaya Van’da yasayan 40 kadin katildi.

5 kisilik jüri üyemiz bu yemekleri tadarak degerlendirdi. Yarisma sonucunda birinci, ikinci ve üçüncüleri ilan etmis olduk” dedi.

Yarisma programina, Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci, kurum amirleri, jüri üyeleri ve yarismacilar katildi.

Kaynak: İHA