Göttingen Camii'ne Tehdit Mektubu

Almanya’nin Göttingen sehrindeki camiye tehdit içerikli bir mektup gönderildi.

Göttingen Camii'ne Tehdit Mektubu
Diyanet Isleri Türk Islam Birligi’ne (DITIB) bagli Göttingen Camii’ne irkçi ifadelerin yer aldigi tehdit mektubu gönderildi. NSU 2.0 imzasi ile birlikte Nazi sembolü olan gamali haçin bulundugu mektupta, “Bütün Islam’i öldürün. Artik uzun sürmeyecek. Almanlar size gösterecek” seklinde ifadeler yer aldi. Göttingen DITIB Camii Dernek Baskani Mehmet Ibrahimbas, olayin polisle paylasildigini ve suç duyurusunda bulunuldugunu ifade etti.



“Göttingen’de yasayan Müslümanlar olarak tedirginiz”

Ayni caminin dis cephesine 22 Eylül 2022 tarihinde gamali haç isareti çizildigini ve 8 Kasim 2022 tarihinde posta yoluyla benzer bir tehdit mektubunun gönderildigini belirten Ibrahimbas, “Cami cemaatimiz ve Göttingen’de yasayan Müslümanlar olarak tedirginiz. Yönetim kurulu olarak sosyal medya hesabimizdan ve camimizden duyuruda bulunarak, onlari sagduyulu olmaya davet ettik. Yönetim kurulu olarak cemaatimizin güven içerisinde camimize gelebilmeleri ve rahat ibadet edebilmeleri için tüm imkanlari saglayacagiz” açiklamasinda bulundu.

Saldiriyi siddetle kinadiklarini dile getiren Ibrahimbas, “Hannover Baskonsolosu Gül Özge Kaya ve Göttingen Belediye Baskani Petra Broistedt, bizlere geçmis olsun dileklerini ilettiler ve tüm destekleriyle yanimizda olduklarini ifade ettiler” dedi.

Kaynak: İHA