Engin Altay Açiklamasi 'ATA Ve Millet Hep Birlikte Türkiye'ye Huzur Ve Barisi Getirecegiz'

SAMSUN – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Baskanvekili Engin Altay, “Emanetteki oy yüzde 6 ile ATA Ittifaki’ndaydi. Millet Ittifaki ile ele ele verdiler. Simdi ATA ve Millet hep birlikte Türkiye’ye huzur ve barisi getirecegiz” dedi.

Engin Altay Açiklamasi 'ATA Ve Millet Hep Birlikte Türkiye'ye Huzur Ve Barisi Getirecegiz'


CHP Grup Baskanvekili Engin Altay, Samsun’a gelerek kentin farkli ilçelerinde vatandaslarla bulustu. Sirasiyla Yakakent, Alaçam, Bafra, Atakum ilçelerinde bir dizi programa katilan Engin Altay, son olarak Ilkadim ilçesindeki Tütün Iskelesi’nde toplanan bir grup vatandasa seslendi. Türkiye’nin birligini, bütünlügünü düsünen partilerin Millet Ittifaki’nda yer aldigini ifade eden Engin Altay, "ATA Ittifaki artik Millet Ittifaki’yla beraber Bay Kemal’i 13. Cumhurbaskani olarak Çankaya’ya yürüme kararini aldi. Biri sagci digeri solcu neden böyle oldu diye sorulabilir. Aslinda Millet Ittifaki’nda sadece sosyal demokratlar degil muhafazakarlar, ülkücüler, liberaller de vardir. Türkiye’nin birligini, bütünlügünü düsünen partiler oradadir. 14 Mayis’ta millet bir karar verdi. Ama bir devleti otobüs olarak düsünürsek, soför koltugunu da Cumhurbaskanligi koltugu olarak düsünürseniz, 14 Mayis’ta millet orada oturanin elinden ehliyetini almistir" dedi.



"Suriyeliler, Afganlar, Afrikalilar büyük bir tehdittir"

28 Mayis’ta seçildikleri durumda mültecileri tipis tipis ülkelerine göndereceklerini belirten Altay, "Türkiye’de ciddi sekilde can, mal, namus güvenligi meselesi var. Suriyeliler, Afganlar, Afrikalilar büyük bir tehdittir. Bunlari gönderecegiz. Sinan Ogan Bey de bütün politikasini Suriyeliler, mülteciler üzerine kurdu. Simdi ’Ikinci turda Tayyip Bey’i destekliyorum’ diyor. Bunlarin alayini tipis tipis, pasa pasa gönderecegiz. Insan haklariymis suymus, buymus. Biz kimseyi açikta birakalim demiyoruz. Suriye ile görüsülecek. Orada tampon bölgeler var. Oralara gidecek. Gerekirse biz onlari oralarda besleyecegiz" diye konustu.

Konusmalarin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA