Cumhurbaskani Erdogan'dan Sinan Ogan Açiklamasi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Ata Ittifaki Cumhurbaskani adayi Sinan Ogan’in 28 Mayis’ta düzenlenecek cumhurbaskanligi seçimlerinde destek açiklamasina iliskin “Sinan Bey’in bize katilimindaki farklilik herhangi bir pazarlikla degil. 5.2 oy fazla da olabilir eksik de olabilir. Önemli olan sinerjiyi ortaya çikarmak. Hiçbir vaadim olmadi. Benim yapimda böyle bir sey söz konusu degildir” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Sinan Ogan Açiklamasi


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayininda gündeme dair gazetecilerin sorularini yanitladi. Cumhurbaskani Erdogan, konusmasinda “Biz milletimizi kucaklamaya devam edecegiz. 28 Mayis’ta biz kazanirsak 85 milyonun her bir ferdi kazanacak. Biz burada kalkip da sandikta sen bana oy verdin mi vermedin mi bunu ayristiracak halim yok. Önemli olan o aksam sandiktan ne çikacak. Burada Sayin Kiliçdaroglu kazanirsa terör örgütleri kazanacak, Londra tefecileri kazanacak. Kendisi söylüyor bunu zaten ben söylemiyorum. Amerikali sirketler kazanacak. Kaybedenler ise ülkemiz üzerine hesap yapanlar olacak. Bu noktada birlik ve dirligimize kast edenlere diyorum ki biz firsat vermememiz lazim. Dergi kapaklarindan millete ayar verenleri gördünüz degil mi? Bunlarin Erdogan ile ne isi var. Erdogan’in onlara bakis açisini gayet iyi bildikleri için bundan dolayi da ‘Erdogan’in kaybetmesi lazim.’ Bunu kimler diyor? Ayni zamanda terör örgütleri diyor. Demek ki bunlar terör örgütleriyle ayni yerden ayar aliyorlar. Ayni yerden ayar veriyorlar. Benim milletim onlara gereken cevabi Pazar günü verecektir” diye konustu.



“Halkimla ben her zaman iç içe oldum”

Hayal kirikligina ugrayan seçmenlere iliskin konusan Erdogan, “Halkimla ben her zaman iç içe oldum. Muhalefet partilerine gönül veren vatandaslarimin morallerini de biz bozmadik. Bozmayiz da böyle bir derdimiz yok. Bu vatandaslarimiza hayal kirikligi yasatan sadece partinin yöneticileridir. Ne diyorlar ‘cehennemin kapisi’ ‘dipsiz karanlik’ bu kelimeleri her gün kullanan birinin psikolojisinin iyi olmasi mümkün degil. Birakin millet dürüst davranmayi sizden ögrenmesin. Benim milletim zaten dürüsttür. Bunlar maalesef toksit iliski kurdular. Biz pozitif yaklasim içinde olacagiz bunlarin yaptigini asla yapmayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’de parlamento da kadin sayisini arttiran en önemli parti AK Parti’dir”

"‘Kadinlarin son seçimi’ baslikli haberlere üzülüyor musunuz?" sorusuna iliskin açiklamada bulunan Erdogan, “Türkiye’de parlamentoda kadin sayisini arttiran en önemli parti AK Parti’dir. Bugüne kadar arttirdik ve son seçimlerde su ankini söylemiyorum bizim parlamentoda 17 kadin milletvekilimiz vardi. Bu seçimde de ayni hassasiyeti gösterdik. En genç kadin milletvekilleri bizim. En genci 24 yasinda. Ve 2 fakülte mezunu. Bunlar su anda parlamento da gençlerin adeta gençlerin temsilcisi konumunda olacaklar. Biz bir seyi hep özümsedik. Bir defa kadina siddeti kesinlikle reddeden bir partiyiz. Kadina siddet 2 yerden geliyor. Bizim inancimizin degerlerimizin kesinlikle yasaklanmistir bu. Kadina siddetti ne tavsiye edebilirsin ne de onun yaninda yer alabilirsiniz. Dolayisiyla AK Parti’nin içerisinde mümkün degildir. Kadinlarimiz su anda bu toplumun yarisi olduguna göre kadinlarimizin da parlamentoda temsil noktasinda da bir yerinin olmasi gerekiyor. Bu ülkede kadinlarimizin ve herbir vatandasimizin özgür ve esit bir sekilde yasamasini saglayacak adimlari zaten biz attik. Bu adimlarin karsisinda sadece CHP’yi buldu. Biz neyi basardiysak CHP’ye ragmen basardik. Onlarin kadinlarla ilgili söylemlerine bakmayin samimi degiller. Hemen parlamentodaki yapilarina bakacaksiniz. Hatirlayin biz basörtüsüne özgürlük düzenlemesini hayata geçirdigimiz de Kiliçdaroglu bunun iptali için hemen Anayasa Mahkemesine kostu. Ama simdi onlari inkar ediyor. Çünkü yalandan özgürlükçü pozlari kesen Kiliçdaroglu’nun cemaziyelevvelini biz biliriz. Onu da geçiyorum geçmis dönem yardimci konumunda olan bayan biliyorsunuz üniversite kapilarinda özellikle kizlarimizin basörtüleriyle ilgili olarak üniversiteye girerken basörtülerini çikartip o sekilde aliyorlardi. O odalara da adini ikna odasi koymuslardi. Simdi bu kadin senin yanindaydi bu odalarin kurucusu o. Kizlarimiz ne çileler çekti. Benim kizlarim da bu sikintiyi yasadilar. Ben kizlarimdan bir tanesini bir arkadasimin müdür oldugu okula gönderdim. Bana o zaman batili basbakanlar derdi ki: ‘Nasil tuhaf bir sey bu.’ Bunca insanlar, kizlar, mezun oluyorlar ve bunlarin kimisi doktor, kimisi hukukçu, mühendis biz bütün kapilari açtik. Kadina siddetin durma noktasina geldigi dönem bizim dönemimizdir. Yapamazlar ümügünü sikariz. Bu isin sakasi yok” ifadelerini kullandi.

“Kabineyi süratle kurmamiz gerekecek”

"Seçimi kazanirsaniz pazartesi sabahi ilk yapacaginiz icraat ne olacak?" sorusuna iliskin konusan Erdogan, “Her seyden önce bir defa kabineyi süratle kurmamiz gerekecek. Oturup arkadaslarimizla degerlendirmelerimizi yapacagiz. Insallah milletimizin refahini arttiracak ülkemizi büyütecek adimlari buradaki beyannamede ne yaziyorsa buradan hareketle atacagiz” dedi.



“Benim milletim samimiyet testini çok iyi yapar”

Kiliçdaroglu’na elestirilerde bulunan Erdogan, “Benim milletim samimiyet testini çok iyi yapar. Bunlarin yaptigi milliyetçilik halkçilik degil tamamen takiyeciliktir. Benim milletim bunu yutmaz. Daha düne kadar terörist seviciydi bunlar. Teröristleri affeden firarilere kapi açandi. Selo’nun çikmasini istiyorsaniz oyu Kiliçdaroglu’na vereceksiniz diyen Kiliçdaroglu degil mi? Bu adam 51 Kürt kardesimizin ölümüne neden oldu. Onu çikarmak istiyorsaniz bana oy vereceksiniz diyor. Seçim kampanyasinin basindan beri teröristlerin destegini aldikça yüzü güldü. Kandil’dekiler ne diyorlar; ’Kiliçdaroglu’nu destekleyeceksiniz’ diyorlar. Oralarin destegiyle yoluna devam eden Kiliçdaroglu’nu milliyetçi kabul eder mi? Bir defa benim bildigim milliyetçi dagdakilere su anda ates köpürüyor. Daglar artik piril piril herkes yaylalara çikiyor artik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptik. Karsima CHP’liler çikti. Dediler ki yani ne için adini bu sekilde koydunuz kendi adini koysaydin. Düsünebiliyor musun? Ben CHP çadirina gidiyorum bana bunu söylüyorlar. Su anda Kiliçdaroglu’nun beraber hareket ettikleri ne diyor Suriye’nin kuzeyinde adimlarimizi atacagiz. Neyin adimini atiyorsun ya dert baska. Çünkü orada malum ciddi bir noktada Amerika’nin koalisyon güçleri destegiyle farkli bir sey var. Oralardaki petrol yataklari da bunlara terör örgütlerine mali kaynak” dedi.



“Hiçbir vaadim olmadi”

Sinan Ogan’in Cumhur Ittifaki’na destegiyle ilgili konusan Erdogan, “Sinan Bey’in bize katilimindaki farklilik herhangi bir pazarlikla degil. Su anda adeta Cumhur Ittifaki’nin bir elemani gibi çalismalara baslamis durumda. 5.2 oy fazla da olabilir eksik de olabilir. Önemli olan sinerjiyi ortaya çikarmak. Hiçbir vaadim olmadi. Benim yapimda böyle bir sey söz konusu degildir. Bu Kiliçdaroglu’nun isi. Pazar gününden sonra devenin kuyrugu kopacak. Bunun hesabini kendi tabani ona soracak. Burada ortaklar içerisinden de bazi kopuslar olacak. Biz bu vatani böldürtmeyecegiz. Terörle mücadelede bir defa bizim attigimiz adimlari kendisi de paylasiyor. Bunun yaninda Türklük dünyasinda olan münasebetler. Mülteciler konusunda da tabi Suriye’nin kuzeyinde bizim briket evler planimiz var. STK’lar vasitasiyla kuruyoruz Katar’in verdigi destekle de 1 milyon mülteciyi orada iskan edebilecek. Adimlari atildi. bu projeyi görenin ben gitmeyecegim demesi mümkün degil” dedi.



“Suriyeli siginmaci sayisi 3 milyon 388 bin”

10 milyon mültecinin gelecegi söylemlerine iliskin konusan Erdogan, “Türkiye’de su an itibariyle Içisleri Bakanim 4 milyon oldugunu kaç kez açikladi.

Fakat bu adam yalanci ya. Bu adam sirk cambazi. Devletin yetkili kurumlari rakam bu diyor o hala kalkiyor 10 milyon diyor geldi bir 10 daha gelecek. Su anda bizdeki Suriyeli siginmaci sayisi 3 milyon 388 bin. Tam rakam bu. Ama bunlara kalirsa 10 milyon geldi, diyor. Yapma bu kadar yalanci olamazsin ya” ifadelerini kullandi.

“Terör örgütleriyle pazarlik yaparsan onlar da senin iradeni bu sekilde ipotek altina alirlar”

HDP’li Sirri Süreyya Önder’in yaptigi açiklamalara iliskin konusan Erdogan, “Bunlarin kendi arasindaki görüsmelerde bir yerde Kiliçdaroglu’na aba altindan sopayi göstermisler demek ki. Kapali kapilar arkasinda kendilerine verdigi sözler de bu arada hatirlatiyorlar. Terör örgütleriyle pazarlik yaparsan onlar da senin iradeni bu sekilde ipotek altina alirlar. Kiliçdaroglu aslinda Selo’nun serbest kalmasini istiyorsaniz bize oy vereceksiniz derken açiktan da bunu söyledi zaten. Ya sen kimsin ki kalkip da yarginin verdigi kararin üstüne bir kararla suçlulari serbest birakma vaadinde bulunuyorsun. Adaletin geregi neyse ancak bu olur. Malum Taksim Gezi olaylarinin bas aktörlerinden bir tanesi onu da sürekli açikliyor. Birakacagim suçu yok onun da diyor. Tamam da Ali kiran bas kesen misin sen” dedi.



“ Kiliçdaroglu’ndan 3 bakanlik teklifi yapilmis”

"Ümit Özdag’in pazarligi oldu mu?" sorusuna iliskin konusan Erdogan, “Kiliçdaroglu’ndan 3 bakanlik teklifi yapilmis. Numan Bey’e de özellikle AFAD gibi veya Içisleri Bakanligi bunun yaninda da iste terörle mücadele de atilmasi gereken adimlar atilirsa kabul edebilirim gibi. Numan Bey de bu aksamki programda açikladi.

Böyle bir teklifi böyle bir talebi olmus. Cumhurbaskanimiz bu tür tekliflere kapalidir, demis Numan Bey de. Biz kesinlikle pazarlik siyaseti yapmayiz. Demek ki istedigi sey Içisleri Bakanligi’ydi” diye konustu.

Kaynak: İHA