BARÜ 9. Kariyer Ve Istihdam Günleri Basladi

Bartin Üniversitesinin (BARÜ) Bartin Çalisma ve Is Kurumu is birliginde düzenledigi “9. Kariyer ve Istihdam Günleri” yogun bir katimla basladi.

BARÜ 9. Kariyer Ve Istihdam Günleri Basladi
Bartin Üniversitesi (BARÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi ile Bartin Çalisma ve Is Kurumu is birliginde düzenlenerek kariyer imkânlarinin artirilmasinin, isveren, ögrenci ve mezunlarin bir araya getirilmesinin hedeflendigi etkinligin açilis töreni Kutlubey Yerleskesi Kütüphane Konferans Salonunda yapildi. Tüm sunumlarin çevrim içi ortamda canli olarak da yayimlandigi etkinlikte uzman konuklar sunumlariyla, bölgenin önde gelen kurum ve kuruluslari ise stantlariyla katilim sagladi.

“15. kurulus yil dönümümüzde ilk günkü heyecandayiz”

Kariyer ve Istihdam Günlerinin açilis konusmasini yapan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ögrenci ve mezunlarin ufkunu açacak etkinliklerden birini daha gerçeklestiriyor olmaktan duydugu mutlulugu dile getirerek “Bu yil 15’inci kurulus yil dönümünü kutlayan Bartin Üniversitesi kuruldugu ilk günden itibaren hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli arti degerler üretmis ve üretmeye devam etmektedir. Yetistirdigimiz binlerce mezun, sürdürdügümüz yüzlerce bilimsel çalisma neticesinde egitim-ögretim camiasinda bir marka olma yolunda hizla ilerliyoruz. Durmaya ve yavaslamaya hiç niyetimiz yok. Bizi bekleyen ufka bakarak hem bölgemizin hem de ülkemizin yarinlarina deger katmak için tüm bilesenlerimizle çalismaya devam edecegiz” dedi.

“Yarinlarimizi ihya ve insa edecek olanlar gençlerimizdir”

BARÜ’de tüm çalismalarin merkezinde ögrencilerin oldugunu ifade eden Rektör Uzun, “Gelecegin en önemli aktörleri olan gençlerimizi asla unutmuyoruz. Onlarin en iyi sekilde yetismesi için tüm imkânlarimizi seferber ediyoruz. Biliyoruz ki ‘Varlik Sebebimiz’ olarak gördügümüz ögrencilerimiz gelecegimizi insa ve ihya edecek olanlardir. Bu dahilde daha önce oldugu gibi bugün de ‘Istihdam ve Kariyer Günleri’ ile ögrencilerimizin gelisimine katki sunuyor, onlari bölgemizin öncü firmalariyla bir araya getirmenin mutlulugunu yasiyorum. Bu düsüncelerle etkinligimize katilan ve destek veren tüm paydaslarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

“Bartin’da gurur duyulacak çalismalar yapiyoruz”

Ögrencilerin çalisma hayatina en iyi sekilde hazirlanmasi için tüm imkânlari seferber ettiklerini kaydeden Bartin Çalisma ve Is Kurumu Müdürü Ali Solak, ögrenci, isveren, okul is birliginin de en iyi örneklerini olusturmaya çalistiklarini söyledi.



Türkiye Is Kurumu Genel Müdürlügünün “Hedeflerle Yönetim” anlayisi dahilinde Bartin’da elde ettikleri basarilara da deginen Solak, “’Kadin Aktif Isgücü Programlarina Katilim’ sürecinde, hedef 252 iken yüzde 367 oraninda gerçeklesme ile 926 oldu ve Türkiye birinciligi elde edildi. Yine 2022 Ocak-Aralik döneminde, ‘Genç aktif isgücü programlarina katilim’ alaninda hedef 211 iken yüzde 188 oraninda gerçeklesme ile 597 oldu ve yine Türkiye birinciligi elde edildi. Böylelikle özel sektöre yönelik uygulanan Aktif Isgücü Programlarinda, Kadin ve Gençlerin programlara katiliminin saglanmasi alanlarinda Türkiye birincilikleri Bartin’in oldu. Ilimizde bu basarilari elde ederken daha iyisi için çalismaya hep birlikte devam edecegiz” seklinde konustu.

“Gençlerimizin kariyer gelisimlerine katki sunmak için gayret gösteriyoruz”

BARÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Umut Saraç ise düzenlenen etkinligin önemine deginerek “Çok degerli konuklarimizin katilimi ve paydaslarimizin destekleriyle ögrenci ile mezunlarimizin gelisimlerine katki sunacak bir etkinlik gerçeklestiriyoruz. Gençlerimiz bu organizasyonda alaninda yetkin kisilerin sunumlarina katilmalarinin yani sira sektör ile yakindan tanisma, iletisim kurma ve özgeçmis alisverisi yapma firsatlari yakaliyorlar. Ülkemizin istihdam politikalarina katki sunan etkinligimize destek veren herkese tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kariyer Yolculugunda Tecrübe Paylasimlari yapildi

Kariyer ve Istihdam Günlerinin açilisinin ardindan gerçeklestirilen birinci oturum Türkiye Petrolleri Anonim Ortakligi Insan Kaynaklari Müdürü Berivan Haligür’ün konusmasiyla basladi.

Haligür, konusmasinda TPAO bünyesinde yapilan çalismalar, personel statüsü, is tanimlari, kariyer yolu ve staj imkânlari konularini aktararak katilimcilara kariyer hedefleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ilk oturumda konusan Çaycuma Sandalye Fabrikalari Yönetim Kurulu Baskani Ali Karakas ise bölgenin orman varligi yönünden sahip oldugu potansiyelden yola çikarak kurduklari sirketlerinin bugün Türkiye’nin ve Avrupa’nin önde gelen firmalarindan birine dönüstügünü aktardi. Ögrencilere gelecek yolculugunda önerilerde de bulunan Karakas, firma olarak hedeflerinin dünyanin ilk 10 sirketi arasina girmek oldugunu sözlerine ekledi.

Kariyer Günleri etkinliginin ikinci oturumunda Altin Kariyer Akademi Yetkilisi, Yapay Zeka Mühendisi Melik Vatan “Yapay Zeka Çagi ve Metaverse’ün Dogumu” ve Posfect Insan Kaynaklari ve Danismanlik A.S. Yönetim Kurulu Baskani Murat Ayas “Is Hayatinda Basariya Giden Yol” baslikli sunumlarini yapti.

Üçüncü oturumda ise AKTIP Hastanesi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Refik Akmaz “Saglikta Kariyer”, Bartin Çimento Insan Kaynaklari Sorumlusu Hayrettin Üstünsoy “Is’te Kariyer” ve Kalkinma Ajansi Uzmani Merve Ince ise “Girisimcilikte Kariyer” adli konusmalariyla ögrenci ve mezunlarla bir araya geldi.

Kariyer ve Istihdam Günleri dahilinde ayrica Bartin ve bölgenin önde gelen firmalari stant açti. Stantlari ziyaret eden ögrenci ve mezunlar, firmalarin insan kaynaklari yetkililerinden is ve staj firsatlari ile kariyer imkânlari gibi konularda bilgiler aldi.
Kaynak: İHA