Ögrenciler Sifir Atik Için Yaristi

Erzurum Büyüksehir Belediyesinin ilk ve orta ögretim ögrencileri arasinda “Geri Dönüstürülebilir Sifir Atik” bilincini asilamak için yaptigi yarisma sonuçlandi.

Ögrenciler Sifir Atik Için Yaristi
Israfin önlenmesi, kaynaklarin daha verimli kullanilmasi, meydana gelen atik miktarinin azaltilmasi, etkin toplama sisteminin kurulmasi ve atiklarin geri dönüstürülmesini amaçlayan “Sifir Atik” kavramini toplumun her asamasinda ulastirmayi hedefleyen Erzurum Büyüksehir Belediyesi, 432 ögrencinin katildigi ve 190 projenin yaristigi yarismanin sonuçlarini açikladi.

Bilim Erzurum’da düzenlenen programda; fikir, proje, resim ve afisler yaristi. “Erzurum Sifir Atik Için Yarisiyor” sloganiyla yola çikilan etkinlige 190 proje katildi.

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, çocuklarin ve gençlerin kendileri için çok kiymetli oldugunu belirterek, “Onlara temiz, huzurlu ve yasanabilir bir gelecek birakmak bizim sorumlulugumuz. Bunu da onlarla birlikte yapacagiz. Sifir Atik bu anlamda çok önemli. Sifir Atik demek kaynaklarin dogru kullanilmasi demektir. Israfin önüne geçmektir. Genç arkadaslarimiz burada sergiledikleri eserler ve fikirlerle meseleye ne kadar çok sahip çiktiklarini hepimize göstermistir. Katilan tüm ögrencilerimizi, ögretmenlerini ve velileri kutluyorum” dedi.

Büyüksehir Belediyesi Bilim Erzurum’da ögrenci, ögretmen ve velilerin de katildigi, adeta senlige dönen programda jüri üyeleri geri dönüstürülebilir atiklarin yeniden tasarlanmasini degerlendirdiler. Birbirinden güzel ve orijinal fikirlerin yaristigi programda ödül alan ögrencilere hediyeleri Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen tarafindan verildi.

Kaynak: İHA