Yarali Halde Bulunan Leylek Tedavi Altina Alindi

Sivas’in Gemerek ilçesinde dogada yarali halde bulunan leylek Gemerek Ilçe Tarim Müdürlügüne teslim edildi.

Yarali Halde Bulunan Leylek Tedavi Altina Alindi
Sivas’in Gemerek ilçesinde arazide seker pancari kontrolü yapan özel bir firmanin fabrika çalisanlari yerde yarali bir leylek buldu. Çalisanlar uçamayan leylegi yirtici hayvanlar yemesin diyerek alip tedavi edilmesi için Gemerek Ilçe Tarim Müdürlügü ekiplerine teslim ettiler. Veteriner tarafindan yapilan kontrollerde leylegin kanadinin kirik oldugu tespit edildi. Leylek, tedavisinin tamamlanmasinin ardindan tekrardan dogal yasamina birakilacagi ögrenildi.

Fabrika çalisani Recep Aksoy, leylegi yirtici hayvanlar yememesi için ekiplere teslim ettiklerini ifade ederek, " Pancar tarlalarinda yaptigimiz kontroller sirasinda bu yarali leylegi gördük, yirtici hayvanlar yemesin diye bunu aldik. Gemerek Ilçe Tarim Müdürlügünde Müdürümüz Cem Beye ve veteriner arkadasimiza teslim ediyoruz” dedi.



"Kanadinin kirik oldugunu tespit ettik"

Gemerek Ilçe Tarim Müdürlügü Veteriner Hekimi Atakan Özdemir, leylegin kanadinin kirik oldugunu söyleyerek, "Arkadaslarin yarali olarak buldugu bu hayvani muayene ettik. Muayene sonucunda kanadinin kirik oldugunu tespit ettik. Doga Koruma Müdürlügüne teslim edecegiz” diye konustu.



"Leylek iyilesmesinin ardindan tekrar dogaya birakilacak"

Gemerek Ilçe Tarim Müdürü Cem Demir ise leylegin tedavisinin tamamlanmasinin ardindan dogaya salinacagina deginerek, " Leylegin kanadinda kiril oldugu tespit edildi. Doga Koruma Müdürlügü arandi. Leylegimizin tedavisi yapildiktan sonra iyilesmesinin ardindan tekrar dogaya birakilacak. Bu tür yabani hayvanlari vatandaslarimiz yarali bulduklari zaman bizlere getirebilirler” dedi.

Kaynak: İHA