TIMSS Nihai Uygulamasi Basariyla Tamamlandi

Zonguldak’ta Uluslararasi Matematik ve Fen Egilimleri Arastirmasi (TIMSS) nihai uygulamasi basariyla tamamlandi.

TIMSS Nihai Uygulamasi Basariyla Tamamlandi


Dünya’nin en büyük uluslararasi ögrenci basarilarini degerlendirme çalismasi olan ve Türkiye’nin de üye oldugu IEA (Egitim Basarilarini Degerlendirme Kurulusu) tarafindan gerçeklestirilen TIMSS bu yil Zonguldak’ta iki okulda gerçeklestirildi.

4 yillik periyotla yapilan uluslararasi bir arastirma olan TIMSS uygulamasi 23 Mayis 2023 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu 5. sinif düzeyinde, 3 Mayis Çarsamba günü ise Eregli 15 Temmuz Sehitleri Imam Hatip Ortaokulu 8. sinif düzeyinde uygulandi.



Milli Egitim Bakanligi Ölçme Degerlendirme ve Sinav Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen Zonguldak Il Milli Egitim Müdürlügü koordinasyonunda uygulamasi yapilan TIMSS 2023 nihai uygulamasi, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan ziyarette bulundu.

Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan; “Zonguldak’taki ögrencilerimizin matematik ve fen alanlarinda kazandiklari bilgi ve becerileri degerlendirilmesine yönelik yapilan uygulama çevrim içi ortamda ögrencilerimizin kendi okullarinda basarili sekilde gerçeklestirdik. Ögrencilerimizi hem hazirlik sürecinde hem de uygulama sürecinde desteklemeye devam ettik. Bakanligimizin egitime yaptigi yatirimlarla egitimde aldigimiz mesafeler sayesinde TIMSS 2023 uygulamasi sonuçlari açiklandiginda, ülkemizi daha üst siralarda görecegimizi ümit ediyorum. Uygulamaya dahil olan tüm ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Uygulamanin ilde basarili sekilde uygulanmasinda emegi geçen tüm ögrenci, ögretmen, okul yöneticisi ve ögrencilerimizi destekleyen velilerimize tesekkür ederiz. Evlatlarimiz gelecegimiz, yarinlarimiz, hayallerine giden yolda onlari desteklemeye devam edecegiz.”
Kaynak: İHA