Hitler'in Dogdugu Evde Polislere Insan Haklari Egitimi Verilecek

Nazi lideri Adolf Hitler’in Avusturya’da dogdugu ev, polislere insan haklari egitimi verilmek üzere kullanilacak.

Hitler'in Dogdugu Evde Polislere Insan Haklari Egitimi Verilecek
Nazi lideri Adolf Hitler’in 1889’da dogdugu evde polislere egitim verilecek. Avusturya’nin Almanya sinirinda yer alan Braunau Am Inn’deki ev, polis memurlarina insan haklari egitimi verilmek için kullanilacak. Hükümet, uzun bir anlasmazligin ardindan geçtigimiz senelerde satin aldigi binadaki, tadilat çalismalarinin sonbaharda baslamasi bekleniyor.

Hükümetin ev hakkindaki planlari ise ülkede tartisma konusu oldu. Bazi Avusturyalilar, evin neo-Nazilerin odak noktasi olmasini engellemek için yikilmasini isterken, bazilari ise söz konusu yikimin Avusturya’nin geçmisinin inkari olacagini öne sürüyor. Bir diger grup ise, evin bir hayir kurumu olarak kullanilmasi gerektigini söylüyor.

Avusturya hükümeti, asiri sagcilarin evi ziyaret etmesini engellemek amaciyla evi eski sahibi Gerlinde Pommer’den kiralamisti. Ev, uzun bir süre bir hayir kurumu tarafindan özel ihtiyaçlari olan insanlar için bir gündüz bakimevi olarak kullanilmisti. Hükümet daha sonra 2016 yilinda 800 bin euro karsiliginda eve el koyulmasinin izin veren bir yasa çikarmis, satin almadan 3 yil sonra Içisleri Bakanligi, 17. yüzyildan kalma evin karakola dönüstürülecegini duyurmustu.
Kaynak: İHA