Guyana'da 20 Ögrencinin Hayatini Kaybettigi Yurt Yanginini Bir Ögrenci Çikarmis

Guyana’nin baskenti Georgetown’da 20 ögrencinin hayatini kaybettigi yurtta yanginin bir ögrenci tarafindan çikarildigi açiklandi.



Guyana’nin baskenti Georgetown’da yer alan maden kasabasi Mahdia’da 22 Mayis’ta bir ortaokula ait kiz ögrenci yurdunda çikan yanginla ilgili açiklama yapan Mahdia Belediye Baskani David Adams, yanginin bir ögrenci tarafindan çikarildigini aktardi. Adams, "Yanginin bir ögrenci tarafindan çikarildigini dogrulayabilirim" ifadelerini kullanarak, söz konusu ögrencinin yanginda yaralanmadigini belirtti.

Adams, ögrencinin devlet gözetiminde olup olmadigini teyit edemedigini sözlerine ekledi.

Guyana Polis Teskilati ve Guyana Egitim Bakani Priya Manickchand ise, Adams’in açiklamasini henüz dogrulamadi. Manickchand yaptigi açiklamada, "Sorusturmanin nereye varacagi hakkinda konusmak istemiyorum. Bildigim sey, yanginin sona erdigi, yanginin nerede çikarildigi ve kötü niyetle çikarildigi. Bu noktada belirli bir ögrenci hakkinda konusmak istemiyorum" dedi.



Yurtta modern bir yangin alarm sisteminin bulunmadigi ve ögrencilerin yangin tatbikatlarinin yapilmadigi yönündeki iddialarin sorulmasi üzerine Manickchand, "Bütün bunlar arastiriliyor ve bilgi verilecek" dedi.

Polis, tarafindan kundaklama olarak sorusturulan yanginda en küçügü 5 yasinda olmak üzere 20 ögrenci hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA