Alkolün Etkisini Taktiklari Gözlükte Yasadilar

Giresun’da, alkol simülasyon gözlügü takarak alkolün etkisini görmek isteyenler, defalarca denemelerine ragmen ayaklarinin ucuna konulan topa vuramadi.

Alkolün Etkisini Taktiklari Gözlükte Yasadilar
Giresun’da Karayollari Trafik Eylem Plani Egitimi çerçevesinde Il Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Müdürlügü Atatürk Meydani’nda alkol simülasyon gözlügü standi açti. Stantta yer alan 50 promilden 300 promile kadar alkollü kisilerin görüs kabiliyetlerini ölçen gözlüklere vatandaslara yogun ilgi gösterdi. Polis ekipleri, alkol simülasyon gözlügü takan kisilerden bos kaleye gol atmalarini istedi. Gözlügü takanlar ise defalarca denemelerine ragmen ayaklarinin ucuna konulan topa vuramadi.

Giresun Il Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Müdürlügü’nden Komiser Ensar Kocatürk, “Burada uygulamadaki amacimiz vatandaslarimizi alkollü ve emniyet kemersiz araç kullanilmamasi konusunda bilinçlendirmek ve farkindalik olusturmaktir. Alkollü araç kullanildiginda direksiyon basindaki etkisini göstermektir. Yine emniyet kemeri simülasyon aracimizla birlikte 5-10 kilometre bir hizla emniyet kemeri takilmadiginda nasil bir durum yasanabilecegini göstermektir. Burada yasanilan tecrübeyi hayatiniza yansitarak daha güvenli bir trafikte seyredebilmeniz için bilgilendirme yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

Alkol simülasyon gözlügüne vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Gözlükleri takan çocuklar önlerindeki topu kaleye atmaya çalisirken basarisiz oldu. Ardindan bazi vatandaslar kaza sirasinda aracin takla aninin yasatildigi simülasyon aracina bindi. Emniyet kemeri takili ve takili olmadigi zamanki kaza anini yasadi.
Kaynak: İHA