Belediye Baskanlarindan Ortak Mesaj Açiklamasi 'Depremden Etkilenen Tüm Kardeslerimizin Yanindayiz'

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediye Baskani Hasan Kilca, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus ve Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Hatay Konya Konteyner Kent 2. Etap’ta geçici konutlara yerlesen depremzede aileleri ziyaret etti.

Belediye Baskanlarindan Ortak Mesaj Açiklamasi 'Depremden Etkilenen Tüm Kardeslerimizin Yanindayiz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, Hatay Konya Konteyner Kent 2. Etap’a gerçeklestirdigi ziyaret çerçevesinde, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus ve Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, depremden etkilenerek konteyner kente yerlesen ailelerle bir araya geldi. Yapimi Konya Büyüksehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Konya Ticaret Odasi, Konya Ticaret Borsasi ve Konya Sanayi Odasi tarafindan gerçeklestirilen Hatay Konya Konteyner Kent 2. Etabi’nda geçici konutlarina yerlesen vatandaslarla sohbet eden belediye baskanlari, ‘Konya olarak her an yaninizdayiz’ mesaji verdi. Depremzede vatandaslar ise depremin ilk anlarindan itibaren yanlarinda olduklari için belediye baskanlari nezdinde tüm Konya halkina tesekkür etti.

“Bölgedeki kardeslerimizin yaninda olmayi sürdürecegiz”

Depremin meydana geldigi 6 Subat’tan itibaren tüm ekip, ekipman ve imkanlariyla Hatay’da olduklarini belirten Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, “Konyamiz; tüm kurum, kurulus ve yöneticileriyle birlikte en ufak bir beklenti içerisinde olmadan yogun bir çaba içerisine girdi. Bölgedeki vatandaslarimizin hayatlarinin bir an önce normale dönmesi için çalisiyoruz. Cumhurbaskanimizin liderliginde tüm bölge insa ve ihya edene kadar da orada olmayi sürdürecegiz. Konya Büyüksehir Belediyemiz, Konya Ticaret Odasi, Konya Sanayi Odasi, Konya Ticaret Borsasi ile Meram, Selçuklu ve Karatay belediyelerimizin katkisiyla Hatay’a kazandirilan Konya Konteyner Kenti 1’nci etabinin ardindan 2’nci etabini da Hatayli kardeslerimizin hizmetine sunduk. Konya olarak Hatay’da hayat normale dönene kadar, bu acilar dininceye kadar orada olmayi ve bölgedeki kardeslerimizin yaninda olmayi sürdürecegiz insallah” seklinde görüs belirtti.



“Depremden etkilenen tüm vatandaslarimizin basimizin üstünde yeri var”

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, depremden etkilenen tüm vatandaslarin bundan önce oldugu gibi gelecekte de yanlarinda olacaklarini belirterek, “Konya, tüm kurumlariyla tüm bireyleriyle ve tüm yüregiyle depremin yasandigi ilk andan itibaren deprem bölgesindeydi. Nerede bir ihtiyaç varsa nerede bir eksik varsa tamamlamaya, afetzede kardeslerimize destek olmaya çalistik. Hiçbir karsilik beklemeden gerçeklestirdigimiz bu dayanismayi durmadan, dinlenmeden, insanüstü bir gayretle bugüne kadar getirdik. Siyasi görüsü ne olursa olsun, depremden etkilenen tüm vatandaslarimizin basimizin üstünde yerleri var. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde deprem bölgelerimizi yeniden ayaga kaldiriyor, bölge halkinin yaralarini sarmaya gayret gösteriyoruz. Devletimizin yapimina basladigi kalici konutlarin tamamlanmasiyla tüm vatandaslarimizin yeni evlerine kavustugu günleri de görmek nasip olsun insallah” açiklamasinda bulundu.

“Bu zor günleri birligimizden aldigimiz güçle atlatacagiz”

Konya olarak depremin ardindan Hatay’i ayaga kaldirmak için tüm güçleriyle çalistiklarini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci ise, "Belediyelerimiz, Sivil Toplum Kuruluslarimiz, gönüllülerimiz ve odalarimiz ile birlikte ilk günden itibaren deprem bölgesindeki vatandaslarimizin ihtiyaçlarina yönelik çalismalarimizi sürdürüyoruz. Vatandaslarimizin barinma ihtiyacini karsilamak adina yapimini tamamladigimiz Konya Konteyner Kent’in 1. Etabini daha önce hizmete açmistik. Bugün ise 2. Etabi’ni Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle hizmete açtik. Ticaret Odamiz, Sanayi Odamiz, Ticaret Borsamiz, Büyüksehir, Karatay, Meram Belediyelerimiz ve Selçuklu Belediyesi olarak birlikte yaptigimiz Konteyner Kentimiz, Hatayli kardeslerimize hayirli olmasini diliyorum. Insallah bu zor günleri birligimizden alacagimiz güçle atlatacagiz ve Hatay tekrar ayaga kalkincaya kadar bu çalismalarimizi ayni gayretle sürdürecegiz. Dua ve desteklerini her zaman hissettigimiz hemsehrilerimizden, emek verenlerden ve katki sunanlardan Allah razi olsun" dedi.

Kaynak: İHA