2 Ayda Tamamlanan Defne Devlet Hastanesi'nde Hasta Yogunlugu

Defne Devlet Hastanesi, dün Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ziyaretinin ardindan bugün hasta kabulüne basladi. 2 ayda yapimi tamamlanan hastaneye Hataylilarin ilgisi yogun oldu.

2 Ayda Tamamlanan Defne Devlet Hastanesi'nde Hasta Yogunlugu
24 Mart’ta temeli atilan ve 2 ay gibi kisa sürede tamamlanan Defne Devlet Hastanesi’ni dün Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ziyaret etti. Hastane bugün ise hasta kabulüne basladi.

Hataylilarin yogun ilgi gösterdigi hastanede, zaman zaman yogunluk yasandigi görüldü.

Vatandaslarin agirlikli olarak çocuk bölümünü tercih ettigi görüldü.

Hastalari giriste, "Insanlik merhamet üzerine kuruludur" yazisi ile karsilayan hastane, buradaki danisma masasindan ilgili branslara yönlendirilmesi saglaniyor. Görevliler ise basta kayit olmak üzere hastalarin tedavilerini kisa sürede tamamlayarak, hastaneden memnun sekilde ayrilmalarini sagladi. Hatay Il Saglik Müdürü Tunga Barçin, hastanede incelemelerine devam edip, hastalarla yakindan ilgilendigi görüldü.

Hastanenin yapim sürecinde ise Saglik Bakani Fahrettin Koca aktif görev almis, gece gündüz demeden incelemeler yapmisti.

"17poliklinik hizmette"

Hatay Il Saglik Müdürü Tunga Barçin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in dün gerçeklestirdigi ziyaretin ardindan 300 yatakli Defne Devlet Hastanesi’nin hizmet vermeye basladigini bildirdi.

Bugün ilk poliklinikleri yaptiklarini dile getiren Barçin, “36 poliklinigimizin 17’sinde saglik hizmeti sunuyoruz. Ciddi anlamda bir yogunluk var, halkimiz memnun. Saglik hizmetinin yaninda hastaneyi görmek için gelen vatandaslarimiz da var. Ilgi çok yogun, bu kadarda yogun bir ilgi beklemiyorduk. Halkimiz bizi yalniz birakmadilar. Saglik çalisanlarina moral de veriyorlar, hem de hastanemizi görüyorlar” dedi.



"Güzel olmus"

Bebegini muayeneye getiren Gülcan Arslan, “ Hastanede tüm imkanlar saglanmis. Devletimizden Allah razi olsun. Bütün her seyden faydalaniyoruz. Çok büyük bir afetten geçtik insallah hep birlikte atlatacagiz. Çocuk bölümüne kontrole geldim, bebegim daha yeni dogdu. Güzel bir hastane olmus” ifadelerini kullandi.

"Adana’ya gitmeyecegim"

Kolundan tedavisine baslanan Özgür Bulanik,” Tedaviye geldim. Allah razi olsun Cumhurbaskanimizdan. Çok sahane bir hastane olmus. Bu süreçte bitirilmesi her babayigidin harci degildi. Tedavime basladim. Buradan Adana’ya gitmektense tedavimi Defne’de olacagim. Allah razi olsun Cumhurbaskanimizdan. Her zaman arkasinda olacagiz, minnettariz” dedi.

"Çok memnun kaldik"

Tedavisini olan Sevgi Ramazanoglu, “ Çok memnun kaldik. Gelir gelmez bizi alip tedavimizi yaptilar. Ilacimizi yazdilar. Kisa zamanda iyi ki yapildi. Insallah her sey daha güzel olur. Yapanlara çok tesekkür ediyoruz. Ilk gün çok kalabalikti” diye konustu.

Kaynak: İHA