Kendisini Durdurmak Isteyen Polisi Yaralayan Alkollü Sürücü Tutuklandi

Burdur’da ’dur’ ihtarina uymayip kaçarken polis memurunu araçla sürükleyerek yaralanmasina sebep olan alkollü sürücü tutuklandi.

Kendisini Durdurmak Isteyen Polisi Yaralayan Alkollü Sürücü Tutuklandi
Olay, dün gece saat 02.15 siralarinda Atatürk Mahallesi Zeynel Abidin Tonguç Caddesi üzerinde meydana gelmisti. Yunus Emre Caddesi üzerinde trafik ekiplerinin dur ihtarina uymayip kaçmaya çalisan ve 4 kilometre boyunca süren kovalamacanin ardindan polislerin otomobil lastiklerine ates etmesi sonucu yakalanan 20 VF 205 plakali Kia marka otomobil sürücüsü Cengiz Y. (30) kendisini durdurmak isteyen polis memuru K. S.’yi sürükleyerek yaralanmasina neden olmustu.

Olayin ardindan gözaltina alinan ve hastanede yapilan alkol kontrolünde 2.41 promil alkollü oldugu ortaya çikan Cengiz Y. emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi mahkeme tarafindan “Görevi yaptirmamak için direnmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrica Cengiz Y.’nin 3. defa alkollü araç kullanirken yakalanmaktan ve drift yapmaktan ehliyetine 5 yil 2 ay süre ile el konuldu ve 44 bin 560 TL idari para cezasi kesildi ve araç 2 ay baglanarak otoparka çekildi.
Kaynak: İHA