Türkiye Mezunu Dr. Faysal Parvez, Dünya Müslüman Ögrencilerinin Lideri Oldu

Türkiye mezunu Bangladesli Dr. Mustafa Faysal Parvez, Uluslararasi Islami Ögrenci Organizasyonlari Federasyon’un (IIFSO) Genel Sekreterligine seçildi. Genel Sekreter Yardimciligina ise Pakistan Cemaat-I Talaba Baskani Sakil Ahmed ve Arap Bölgesi Hikmet Gençlik Merkez Baskani Dr. Abdullah Ahmed atandi.

Türkiye Mezunu Dr. Faysal Parvez, Dünya Müslüman Ögrencilerinin Lideri Oldu
Edinilen bilgiye göre, 29-30 Nisan tarihlerinde Istanbul’da gerçeklestirilen genel kurultaya 60 ülkenin IIFSO temsilcileri ve davetli misafirler katildi.

Iki gün boyunca devam eden IIFSO Genel Kurulu’nun ikinci gününde yapilan seçimde 60 ülkeden gelen temsilcilerinin gizli oyuyla 2023-2026 dönemi için IIFSO Sekreterligine, Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimlerinden doktorasini tamamlayan Dr. Mustafa Faysal Parvez oy çokluguyla kazanan aday oldu.

Daha önce Bangaldes’in Dakka Üniversitesinden Yüksek Lisansini tamamlayan ve Türkiye’de yaptigi doktora çalismasinda Arakanli Mültecilerle ilgili önemli bulgulari akademiye kazandirdi. Halen Ankara Kriz ve Siyaset Arastirmalari Merkezi’nin (ANKASAM) arastirmacisi olarak çalismakta olan Dr. Parvez, yazdigi ‘‘Atatürk’ten Erdogan’a’’ adli kitabiyla da Türkiye gündemine gelmistir. Uluslararasi ögrencilik çalismalari ve siyaset alaninda farkli kitap ve akademik makaleleri bulunduran Dr. Parvez, ayni zamanda Asya Gençlik Dernegi Baskani olarak görev yapiyor.

Öte yandan, 1969 yilinda Malezya Basbakani Enver Ibrahim, Dünya Müslüman Gençlik Meclisi (WAMY) Genel Sekreter Yardimcisi Dr. Ahmed Totunji ve diger Milli Görüs liderlerince kurulan IIFSO’nun bu seneki 14. Genel Kurultay’a Uluslararasi Müslüman Alimler Dernegi (UMAD) Baskani Abdulvahab Ekinci, Eski Basbakan Basdanismani ve IIFSO Eski Genel Sekreter Ömer Faruk Korkmaz, Uluslararasi Müslüman Genç Baskani Wejdi Ali, UDEF’in Kurucu Baskani Dr. Mehmet Ali Bolat, IYFO Baskani Yilmaz Balçin, Cezayir HAMS Ögrenci Baskani ve Milletvekili Souleyman Zerkani, Cezayir Gençlik Bakan yardimcisi Hamid Ait, Fas Milletvekil ve Gençlik Kollari Baskan Yardimcisi Reda Bougmazi, Malezya Ögrenci Baskani Farhan Rosli, Lubnan Eski Gençlik Baskani Sameer Mazhar, Almanya Müslüman Gençlik Baskani Khallad Swaid gibi müslüman gençleri temsil eden birçok önemli isimler katilarak konusmalar yapti.
Kaynak: İHA