Rus Yolcularin Bulundugu Kruvaziyer Gemiyi Limadan Bakan Yardimcisi Karsiladi

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan Rusya’dan demir alan 757 yolcusuyla Amasra Limani’na yanasan Astoria Grande isimli kruvaziyeri karsiladi.

Rus Yolcularin Bulundugu Kruvaziyer Gemiyi Limadan Bakan Yardimcisi Karsiladi
Demircan yaptigi açiklamada, “Amasra limaninin yeniden yapilmasi ve kruvaziyer turizminin baslamasi Amasra’nin vizyonu ve turizm potansiyelinin gelismesi için son derece önemlidir. Bu bizim gelecegimiz umududur. Bu limanin yapilmasinda emegi olan öncelikli Sayin Cumhurbaskanimiza ve katkisi olan herkese tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan Bartin’daki programlari dahilinde Amasra ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Amasra’da faaliyet gösteren turizm temsilcileriyle bir araya gelen Demircan ilçedeki turizm faaliyetlerinin gelistirilmesi noktasinda görüs alisverislerinde bulundu.

Bakan Demircan, Rusya’dan demir alan ve ilk duragi Ordu Ünye’nin ardindan 757 yolcu 450 mürettebatla 14’üncü kez Amasra Limanina yanasan 193 metre uzunlugunda ve 30 metre genisligindeki Astoria Grande isimli kruvaziyerin yolcularini karsilamak için düzenlenen törene katildi.

Tören öncesinde Amasra Limani Yolcu Iskelesi ve Yat Limaninda incelemelerde bulunan Bakan Yardimcisi Demircan, 800 metre uzunluga ve 150 metre genislige sahip mendirek alanini da gezerek tamamlanan proje hakkinda bilgiler aldi.

Bakan Yardimcisi Demircan yaptigi açiklamada, “Türkiye’mizin bu nadide mekaninda bulunuyor almaktan duydugu mutlulugu özellikle ifade etmek istiyorum. Burasi ülkemizin vizyon mekanlarindan biridir. Dolayisiyla bir yönüyle tatil turizmini gelistirmek, öte yandan kültür turizminde elimizde bulunan tarihi mekanlari restore ederek ön plana çikarmak. Ama en önemlisi Karadeniz’in essiz güzelliklerini turizme kazandirmak. Bu vizyonu ortaya koyup burayi hak ettigi noktayi tasimak, ve buranin yerel siyasetçileri olarak, milletvekilleri olarak, vilayet olarak hep önümüzdeki hedeflerimizdendi. Ancak son yillarda özellikle bu limanin yapilmis olmasinin buraya kattigi degerin derinligin farkindayiz. Ve bugün bu liman açildiktan sonra burada kruvaziyer turizminin baslamis olmasinin buraya kattigi degeri tarih etmek gerçekten bize mutluluk veren kiymetli bir hadise. Sonuçta Karadeniz havzasi içerisinde farkli ülkelerden bu büyük gemilerin buraya yanasmis olmasi, turistlerin gelmis olmasi, Amasra’nin vizyonu açisindan, Amasra’nin turizm potansiyelinin gelismesi açisindan çok önemli. Bu güzelligi burada bir kez daha yasiyoruz. Bir gemi yanasti içinden yüzlerce, binlerce insan buraya geliyor. Bu gelecegin umududur. Gelecegin persfektifidir. Bu limani buraya yapan, yaptiran tabi ki basta Sayin Cumhurbaskanimiz, hükümetimiz olmak üzere isin yapiminda desteginde isin içinde olan Ulastirma Bakanligimiza ve buradaki yerel milletvekillerimize, valiligimize, yerel yönetimlere ve katkisi olan herkese bu anlamda mütesekkiriz. Hakkiyla vizyonunu ve turizm kültür vizyonunu ileriye tasiyacak kapi olmasi açisindan da kiymetli. Bu tarihi anda bu 14’üncü geminin geldigi bugünde burada olmaktan duydugum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Her sey Amasra’nin gelecegi için diyorum. Önümüzde çok güzel bir firsat var. Bu firsati da hem hükümet olarak hem bakanlik olarak hem de yerel yönetimler olarak sonuna kadar degerlendirecegiz. Amasra’nin tarihi burayla degisti ve bunu daha yukariya tasiyacagiz.” Dedi.

Bakan Demircan daha sonra Bartin Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Grup Baskanvekili ve Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç ve protokol üyeleri ile birlikte Amasra Ilçe Halk Kütüphanesi’nin açilis törenine katildi.

Tören sonrasi açilis kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Bakan Yardimcisi Demircan kütüphaneyi de gezerek yetkililerden faaliyetler ve imkanlar hakkinda bilgiler alip çocuklarla sohbet etti.
Kaynak: İHA