Organlariyla 4 Hastaya Umut Oldu

12 yildir organ bagisinin zirvesinde bulunan Bursa bölgesi hayat vermeye devam ediyor. Bursa’da hayatini kaybeden kadin hastanin organlari 4 hastaya umut oldu.

Organlariyla 4 Hastaya Umut Oldu
Bir hafta önce evinde rahatsizlaninca 112 acil servis ile Bursa Gemlik Devlet Hastanesi getirilen ve yapilan kontrollerde beyin kanamasi geçirdigi tespit edilen hasta, doktorlarin tüm müdahalelerine ragmen hayata tutunamayinca ailesi tarafindan organlari, baskalarina umut olmasi için bagislandi.

Hastanin beyin ölümünün gerçeklesmesi üzerine organ nakil koordinatörleri, ailesiyle görüserek organ bagisi hakkinda bilgi verirken, ailenin onay vermesi sonucu organ nakil çalismalarina baslandi. Bursa Gemlik Devlet Hastanesi’nde gerçeklestirilen basarili operasyonla hastanin bir böbregi Bursa Sehir Hastanesi, diger böbregi ve karacigeri Uludag Üniversitesi’ne, akcigerleri ise Istanbul Kartal Kosuyolu Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne organ bekleyen hastalara umut olmak üzere gönderildi.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, organ bagisinin son derece onurlu ve kutsal bir davranis oldugunu belirtti.

Aile ferdini kaybetmenin acisini bir kenara birakip, büyük duyarlilik göstererek merhumenin organlarini bagislayan aileye tesekkür eden Dr. Yavuzyilmaz, “Ailemizin bagisladigi organlar sayesinde organ bekleyen 4 hastamiz yasama tutunacaktir. Merhumeye Allah’tan rahmet yakinlarina bas sagligi diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA