Nisan Ayinda Medyada En Çok Konusulanlar Belli Oldu

Ajans Press’in 1-30 Nisan tarihleri arasinda 15 bini askin gazete, dergi, TV kanallari ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içerikleri çikardigi arastirmada; TOGG, TGC Anadolu, Tesla ve seçim çalismalari öne çikti.

Nisan Ayinda Medyada En Çok Konusulanlar Belli Oldu


Medya takip kurumu Ajans Press, medyada en çok konusulan haber basliklarini çikardi. Ajans Press’in 1-30 Nisan tarihleri arasinda 15 bini askin gazete, dergi, TV kanallari ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içerikleri çikardigi arastirmada, ilgili içeriklerde medyaya binlerce haber yansidi. Seçim öncesi son düzlüge girilirken, proje açilislar hiz kazandi. Türkiye’nin en çok konustugu basliklar asagidaki sekilde oldu;

Eski ABD Baskani Donald Trump, yetiskin filmleri yildizi bir kadinla girdigi iliski sonrasi “sus payi” ödedigi suçlamasiyla ilgili hakim karsisina çikti.

Iyi Parti Istanbul Il Baskanligi binasina kursunlar isabet etti. Istanbul Emniyet Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, bir santiye görevlisinin hirsizlari kaçirmak için silahini atesledigi ve kursunlarin binaya isabet ettigi belirtildi.

Dünyanin ilk SIHA gemisi ve Türkiye’nin en büyük askeri gemisi olan TGC Anadolu, Istanbul’da halkin ziyaretine açildi.

2022 yilinda üretime geçen, ön siparisleri ise 2023 Mart ayinda alinan TOGG’un ilk teslimatlari Nisan ayi itibariyle basladi.



ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla, Türkiye’de satislara basladi.



Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa Sampiyonu oldu.

Arnavutluk’un iade ettigi Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, Türkiye’ye getirildi.



Sudan’in baskenti Hartum’da ve farkli noktalarda ordu ile paramiliter güç Hizli Destek Kuvvetleri (RSF) arasinda günlerdir süren gerginlik çatismaya dönüstü.

Yüksek Seçim Kurulu, geçici aday listesini yayinladi. Buna göre 14 Mayis’ta yapilacak milletvekili genel seçimlerinde 24 parti ve 152 bagimsiz milletvekili yarisacak.

Türkiye’nin metre alti çözünürlüge sahip ilk gözlem uydusu IMECE, ABD’nin California eyaletinde bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nde uzaya firlatildi.

Ankara-Sivas Yüksek Hizli Tren (YHT) hatti açildi. Iki sehir arasindaki demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresi 2 saate inecek.

Karadeniz gazi devreye alindi. Cumhurbaskani Erdogan, dogalgaz tüketiminde ilk 25 metreküpün 1 yil süre ile ücretsiz olacagini ve önümüzdeki 1 aylik tüketimin tamamen ücretsiz olacagini açikladi.



Cumhurbaskani Erdogan, Istanbul Atatürk Havalimani’nda gerçeklestirilen TEKNOFEST’te Türkiye’nin uzay yolcularini açikladi.

Ilk uzay yolculari Tuva Cihangir Atasever ve Alper Gezeravci oldu.
Kaynak: İHA