Karesi'de Köy Hayirlari Gelenegi Basladi

Karesi Ilçesinde onlarca yildir devam eden köy hayirlari gelenegi baharin gelmesiyle yeniden basladi. Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan haftasonu Deliklitas, Yeni Iskender, Kavakli ve Kurtdere mahallelerinde düzenlenen hayirlara katildi.

Karesi'de Köy Hayirlari Gelenegi Basladi
Balikesir’in Karesi ilçesinde onlarca yildir düzenlenen geleneksel köy hayirlari baharin gelmesiyle yeniden basladi.

Haftasonu Deliklitas, Yeni Iskender, Kavakli ve Kurtdere Mahallelerinde gerçeklestirilen hayirlarda vatandaslari Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan’da yalniz birakmadi. Baskan Orkan’a hayir ziyaretlerinde baskan yardimcilari, meclis üyeleri ve mahalle muhtarlari eslik ederken, bazi davetlerde ilçe Kaymakami Metin Arslanbas’ta yer aldi.

Ilk olarak Deliklitas’ta düzenlen hayra katilan Baskan Orkan daha sonra sirasiyla Yeni Iskender, Kavakli ve Kurtdere’de düzenlenen hayirlara eslik etti. Köy hayirlarinin birlik ve beraberligin güzel örnekleri oldugunu ifade eden Baskan Orkan, “Bizim hemsehrilerimizle gönülden muhabbetimiz var! Kirsal mahallelerimizde onlarca yildir baharin gelmesiyle yapilan hayirlarin yeniden düzenlenmesinin sevincini yasiyoruz. Birlik ve beraberligimizin en güzel karelerini verdigimiz hemsehrilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Hayirlarda vatandaslarla sohbet eden Baskan Orkan, mahalle sakinlerinin istek ve önerilerini de dinledi.
Kaynak: İHA