Jandarma Uyusturucu Tacirlerine Göz Açtirmadi

Karabük Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin kentin degisik bölgelerinde yaptiklari 3 ayri operasyonda rekor düzeyde extacy hap ile metamfetamin uyusturucu ele geçirildi. Operasyonlar çerçevesinde ise 6 kisi gözaltina alinarak 3 kisi mahkemece tutuklandi.

Jandarma Uyusturucu Tacirlerine Göz Açtirmadi
Edinilen bilgiye göre, Karabük Il Jandarma Komutanligi unsurlarinca, uyusturucu ve uyarici maddelerle mücadele çerçevesinde merkeze bagli Cumayani Sanayii sitesi mevkiinde, Istanbul ilinden uyusturucu madde getirecekleri bilgisi alinan sahsilara yönelik operasyon yapildi. Plakasi belirlenen araç Jandarma ekipleri tarafindan durdurularak, içerisinde bulunan A.S (34) ve esi A.S.(33)’nin üzerlerinde ve bulunduklari araçta yapilan aramada, 521 gram metamfetamin, 27 gram kubar esrar, 37 gram tütün karisimli uyusturucu madde, 5 adet bong (uyusturucu kullanma aparati) ile birlikte bir adet hassas terazi, ruhsatsiz tabanca ve bu tabancaya ait iki fisek ele geçirildi. (2) adet fisek ele geçirildi.

Jandarma ekiplerinin Safranbolu ilçesine bagli Baris mahallesinde yaptiklari diger operasyonda ise uyusturucu madde temin ettikleri bilgisi alinan ve 7 ayri suçtan aranan M.N.Y. (44) ile A.Y.K. (19)’nin bulunduklari ikamette ve üzerlerinde yapilan aramada, 9,6 gram kubar esrar ele geçirdi.

Ekiplerin son olarak Bulak Köyü Mezarlik mevkiinde yaptiklari operasyonda ise içerisinde A.A.T (22) ve H.D.(21)’nin bulundugu araci durdurdu. Sahsilarin üzerlerinde ve bulunduklari araçta arama yapan Jandarma ekipleri Karabük’te ilk defa rekor düzeyde olan bin 7 adet extacy uyusturucu hap ele geçirdi.

Operasyonlar çerçevesinde gözaltina gözaltina alinarak Il Jandarma Komutanliginda sorgusu tamamlanarak adli mercilere sevk edilen sahsilardan M.N.Y. (44), A.A.T (22) ve H.D.(21) tutuklanarak Karabük T Tipi Kapali Cezaevine gönderildi. A.S (34) isimli sahsin savcilik sorgusu devam ederken, esi A.S.(33) ile A.Y.K. (19) ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA