Gültak Açiklamasi 'Peskes Çekilen Arazileri Belediyeye Tekrar Kazandirdik'

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, mülkiyeti belediyeye ait 3 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa niteligindeki arazinin satisiyla ilgili muhalif meclis üyelerinin elestirilerine yanit vererek, "Önce kendi geçmisinize bakin. Çamur atmakla Gültak’i kirletemezsiniz. Sizin döneminizde bu arsa gümbürtüye gidiyordu. Bizim dönemimizde kurtarildi. Sizlerin 2010 yilinda peskes çektiginiz araziyi bu dönemde biz kurtardik ve belediyemize kazandirdik” dedi.

Gültak Açiklamasi 'Peskes Çekilen Arazileri Belediyeye Tekrar Kazandirdik'
Akdeniz Belediye Meclisi, Mayis Ayi Ilk Olagan Toplantisini, Mustafa Gültak baskanliginda gerçeklestirdi. Mecliste, 2022 Mali Yili Kesin Hesabi ile ilgili teklifin görüsülmesiyle ilgili gündem maddesi oybirligi ile komisyonlara havale edildi. Ardindan bir önceki toplantida oyçoklugu ile reddedilen ancak ilgili yasa ve yönetmelikle baskanlik makaminca yeniden meclise gelen; Karacailyas Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait 3 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa niteligindeki tasinmazin satisi konusu görüsüldü. Baskan Gültak, “Konuyu, yasanin bana verdigi yetkiye istinaden meclise iade ettim ve bu gündemde israr karari arayacagim” diye konustu.

Gündem maddesi, muhalif üyelerin ret oyuna karsilik meclis üye tam sayisinin salt çogunlugu ile kabul edildi.

“Çamur atmakla Gültak’i kirletemezsiniz, önce kendi geçmisinize bakin”

Bunun üzerine söz alan muhalif meclis üyeleri, ayni gündemin yeniden meclis toplantisina gelmesini elestirdi, söz konusu arazinin satisi için neden israr edildigi yönünde elestiriler yöneltti. Elestirilere yanit veren Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, “Sizlerin kafanizdaki soru isaretleri ahirete kadar devam eder. Tabi sizleri tatmin etmek zorunda da degilim. Vatandaslarimiz tatmin olsun benim için yeterlidir. Vatandasa hizmet etmek için geldim. Vatandas, 14 Mayis’ta da Mart 2024’te de cevabini verir. Sizler de o gün geldiginde cevabinizi alirsiniz. Hep birlikte görecegiz. Hayaller kurun bakalim. Çamur atmakla Gültak’i kirletemezsiniz. Bosuna ugrasiyorsunuz. Siz önce kendi geçmisinize bakin” ifadelerini kullandi.

Söz konusu arazinin, 2010 yilindaki belediye yönetimi tarafindan baskalarina peskes çekildigini kaydeden Gültak, “Geçen meclis toplantisinda da anlatmistim bu arsanin akametini, nereden aldigimizi, niye mahkemeye verdigimizi, sufa hakkimizi neden kullandigimizi. Bunlari hep unutmussunuz. Bu durumun sizlerin döneminde yapildigini bir kez daha hatirlatmak istiyorum. Fakat isinize gelmeyince ‘neyse’ diyorsunuz. Oysa sizin döneminizde bu arsa gümbürtüye gidiyordu. Bizim dönemimizde kurtarildi, bunu milletimiz bilsin. Sizlerin 2010 yilinda peskes çektiginiz araziyi bu dönemde biz kurtardik ve belediyemize kazandirdik” seklinde konustu.



“Ben, o dönemin yönetiminin peskes çektigi araziyi kurtaran adamim”

Muhalif meclis üyelerine seslenen Gültak, sözlerini söyle sürdürdü; “Saibenin, kimin üzerinde oldugu belli. Buradan kamuoyuna duyurulur. 2010 yilinda kim görevde ise kim o arsanin bu pozisyona gelmesiyle hangi meclis üyeleri el kaldirdiysa, onlar gitsin kendilerini temizlesin. Ben degil. Ben, o dönemin yönetiminin peskes çektigi araziyi kurtaran adamim. Benim üzerime parayla, malla, mülkle, saibeyle gelmeyin. Millet yemez bunlari. Gültak’i herkes taniyor bu memlekette. Ben 3 günlük siyasetçi degilim. Mal varligim belli, çocuklarimin, esimin mal varligi ve hayati belli. Bana bunlarla gelmeyin. Sokaktaki vatandas bunu yemez. Siz, o dönemin yöneticileri olarak önce üzerinizdeki saibeleri kaldirin. Milleti imar uygulamasi ile 200 metrekare hissedar edin, adam size dava açsin, sonra da baskasina devretsin. Biz bunlari tespit ediyoruz, biz dava açiyoruz, araziyi elde ediyoruz. Kalkmis diyorsunuz ki ‘saibe var, adamla görüstünüz, ucuza satiyorsunuz’ diye. Aklimizla mi dalga geçiyorsunuz? Dinime küfreden Müslüman olsa.”

“Bu arazinin 2010’da peskes çekildigini kanunlarla ve evraklarla ispatliyoruz”

Elestirilerine, “Gerçekten sizin geçmisiniz çok temiz degil. Karistirdikça da ortaya çikiyor” diyerek devam eden Gültak; “Bugün mahkemeye de gitseniz, mahkemenin yazacagi yer ya Ticaret Odasi ya Emlakçilar Odasi ya da SPK lisansli dis piyasaya olacak. Mahkeme Mars’tan, uzaydan birilerini çagirmaz. Ticaret Odasi ve Emlakçilar Odasina yazip cevap almisiz. SPK lisansli uzmana da yazmisiz, arsanin fiyati bir tik daha yükselmis. O gün ihalesi de açik, ilana çikacagiz. Eger dediginiz gibi bedeli 20 milyon lira ise eger, 11-12’ye alip 20’ye satsinlar.

Yüzde 100 kar, buyurun açik ihale. Yok, bu siyaset Akdeniz’e ve insanlarimiza bir sey kazandirmaz. Bunlari geçin. Biz sizin ne kadar arazi sattiginizi biliyoruz. Bu arazinin 2010’da peskes çekildigini kanunlarla ve evraklarla ispatliyoruz. Siz, dönüp 2010 yilinda burada belediye baskani ve meclis üyesi olanlara hesap sorun. Niye imar uygulamalariyla X kisiyi 200 metrekare orada hissedar edip o güzelim araziye ortak etmis? Siz onun hesabini verin. Bize hesap sormayin. Böyle yapmayin, yaptikça batiyorsunuz. Bu tür iddialarinizla resmi kurumlari da zan altinda birakiyorsunuz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA