Düzce Üniversitesi TEKNOFEST 2023'Te De Birinci Oldu

Düzce Üniversitesi, Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST), Thy Travel Hackathon kategorisinde 1. olarak, üst üste 4’üncü 1.ligini almis oldu.

Düzce Üniversitesi TEKNOFEST 2023'Te De Birinci Oldu
Dünyanin en büyük havacilik festivali, ayaklari yere basmayan festival TEKNOFEST 2023 finallerine 4 takimla katilan Düzce Üniversitesi, PushUP AI ögrenci takiminin gelistirdigi “Kullanicilara Seyahatlerinin Tüm Planlamasini Yapan, THY Servis ve Hizmetleriyle Entegreli Yapay Zeka Botu” ile birincilik ödülünü alarak, üniversite ve ülke adina önemli bir basariya daha imza atti.

Altin madalyanin sahibi oldu

Üniversite sanayi is birligi dahilinde gelistirilen ürünlerle daha önceki yillarda da birçok altin ve gümüs madalyanin sahibi olan Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark, bu sene de ISIF23’ü de bos geçmedi. TEKNOFEST dahilinde ve Türk Patent’in ev sahipliginde bu sene 8.si düzenlenen (ISIF23) Istanbul Uluslararasi Bulus Yarismasi’nda, Düzce Üniversitesi ve Fibrobeton ortakli "Yeni Bir Katki Bileseni Içeren Bir Ultra Yüksek Performansli Beton" adli patent altin madalyaya layik görüldü.

Ürünün gelismesinde ve patent aliminda Düzce Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serkan Subasi ve Ögr. Gör. Betül Isbilir Kula yer alirken, Fibrobeton’dan ise Fibrobeton Yapi Elemanlari San. Ins. Tic. A.S. Firmasi Yönetim Kurulu Baskani Muhammet Marasli ürünün gelismesine ve patent almasina katki sundu.

Düzce Üniversitesi standina yogun ilgi

Düzce Üniversitesi Çevre ve Saglik Teknolojilerinde Ihtisaslasma Koordinatörlügü ile Aricilik Arastirma, Gelistirme ve Uygulama Merkezi’nin (DAGEM) gelistirdikleri dogal saglik destek ürünlerinin yer aldigi stant, büyük küçük, 7’den 70’e herkesin ugrak noktasi oldu.

Rektör Sözbir tebrik etti

TEKNOFEST açilisina katilan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, ögrenci takimlarini da ziyaret etti. Prof. Dr. Sözbir, ögrencilerin istek ve önerilerini dinleyerek, onlara basari dileklerinde bulundu. Düzce Üniversitesi ögrencileri ve ögretim elemanlarinin yaptigi çalismalardan duydugu memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Nedim Sözbir, “ Gelecegimize büyük bir umutla bakmamizi saglayan, Üniversitemizin ve ülkemizin gelismesine katki sunan genç yeteneklerimize ve ögretim elemanlarimiza, ayrica gençlerimize bu firsati sunan TEKNOFEST yöneticilerine tesekkür eder, basarili çalismalarin devamini dilerim” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA