Bakan Soylu, Türkiye'nin Milli Teknolojideki Gücüne Vurgu Yapti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Türkiye’nin teknoloji alaninda mesafe kat ettigini belirterek, “Yerli Mali Haftasi’ni elmayla, armutla, üzümle, mandalinayla, kekle kutlamiyoruz. Yerli Mali Haftasi’ni, 4 gün devam eden ve dün sona eren TEKNOFEST ile kutluyoruz” dedi.

Bakan Soylu, Türkiye'nin Milli Teknolojideki Gücüne Vurgu Yapti
Istanbul’da seçim çalismalarina devam Içisleri Bakani ve AK Parti 2. Istanbul Milletvekili Adayi Süleyman Soylu, Gaziosmanpasa’da güçlendirme çalismalari sona eren Vefa Poyraz Anadolu Lisesi’nin açilisinda konustu.

Programa Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, partililer, ögretmenler, veliler ve ögrenciler katildi.



“Yerli Mali Haftasi’ni GÖKBEY helikopteriyle kutluyoruz”

Yerli Mali Haftasi’nin teknolojik gelismelerle kutlandigini söyleyen Bakan Soylu, “Yerli Mali Haftasi’na evden annemize kek yapin derdik. Sarma yapin derdik. Evde armudumuz varsa elmamiz varsa Yerli Mali Haftasi’nda onu getirirdik. Böyle bir sinifta veya bir salonda veya bir müsamere salonunda bunlarin her biri dizilirdi. Biz de Yerli Mali Haftasi’na bir sey getirmenin onu kutlamanin heyecani yasardik. Sevgili gençler, sevgili kardeslerim su anda Türkiye Yerli Mali Haftasi’ni elmayla, armutla, üzümle, mandalinayla, kekle kutlamiyor. Yerli Mali Haftasi’ni, 4 gün devam eden ve dün sona eren TEKNOFEST ile kutluyoruz. Bizim SIHA’miz, sanayi girisimimiz, teknoloji gelisimimiz, yazilimlarimiz var. Yerli Mali Haftasini Türkiye GÖKBEY Helikopteriyle kutluyor. Türkiye, kendi mühendislerinin basari bir sekilde ürettigi Sakarya gaz sahasiyla kutluyoruz. Yerli Mali Haftasi’ni Gabar Dagi’nda buldugu petrolle beraber, kendi milli ve yerli yazilimlarimizla kutluyor. Yerli Mali Haftasi’ni kendi ürettigimiz IHA’larin, SIHA’larin, uçaklarin altindaki kameralarimizla kutluyoruz. Yerli Mali Haftamizi, Milli Muharip Uçagimiz KAAN ile kutluyoruz. Yerli Mali Haftamizi TCG Anadolu gemimizle dünyanin en güzel uçak ve IHA gelisiyle beraber, Türkiye akilli modern bilisim siniflarimizla 81 ildeki üniversitelerimizde hep birlikte kutluyoruz” dedi.



“Buradaki birçok okul, depreme yönelik yenilendi”

Gaziosmanpasa’daki birçok okulun depreme yönelik yenilendigini söyleyen Bakan Soylu, “Bu okul, daha önce de açildi. Çok dogaldir ki insanlarin ömrü, gibi bir ömrü vardir. Buradaki veliler, aileler birçok kez onlarla da konustuk. Biz, ‘okulumuzun çocuklarimizin daha güvenli bir yerde okumasini temin etmek için yenilenmesini istiyoruz’ dediler. Bugün Milli Egitim Müdürlügümüz, Valiligimiz hep birlikte burada bu okul yenilendi. Buradaki birçok okul, depreme yönelik yenilendi. Gençlerimizi, çocuklarimizi hem güvenli yuvalarda hem yeni okullarda, hem teknoloji yüksekokullarda hem de ögretmenlerimizle bulusturuyoruz. Burada siz bulusurken Dogu ve Güneydogu’daki çocuklarimizla bulusuyor. Hiç kimse merak etmesin. Türkiye’de ilk kez ülkemizin her tarafinda egitim, gelismislik, adalet esit sekilde dagilmaktadir” seklinde konustu.



“Dogu ve Güneydogu Anadolu’da son 5-6 yilda üniversitelerin kontenjanlari ve üniversite okuyanlarin orani yüzde 99 artti”

Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde üniversite sayisi, üniversite okuyanlarin sayisinin arttigini söyleyen Bakan Soylu, “Dogu ve Güneydogu’da son 5-6 yilda üniversitelerin kontenjanlari ve üniversite okuyanlarin orani yüzde 99 artti. Tip fakültesini okuyan çocuklarin evet oranlari yüzde yüz yedi artti. Bunlar ülkemizin huzuru için, ülkemizin barisi için, ülkemizdeki refahin ve egitimin ülkemin her tarafina yayilmasi için en önemli adimlardan bir tanesidir. Biz Türkiye’yi hep beraber olusturabilme kabiliyetine sahip olduk. Sizi çok seviyoruz gençler. Aldigimiz riskler, aldigimiz risklerin tamami, yaptigimiz islerin tamami sizin bu ülkede çok daha iyi sartlarda yasayabilmeniz, çok daha iyi sartlarda hayatinizi devam ettirebilmeniz içindir” ifadelerini kullandi.

Bakan Soylu, konusmasinin ardindan ögrencilerle birlikte okulun açilis kurdelesini kesti.
Kaynak: İHA