MAÜ, Mardin Taki Kültürünü Avrupa'da Tanitiyor

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) sehrin kültürünü tanitan uluslararasi çalismalarina devam ediyor. Dünya çapinda 60’tan fazla ülkede ve 80’den fazla farkli sehirde Türk kültür ve sanatini temsil eden ve tanitan Yunus Emre Enstitüleri ile Mardin Artuklu Üniversitesi arasindaki isbirligi güçlenerek devam ediyor.

MAÜ, Mardin Taki Kültürünü Avrupa'da Tanitiyor
2018’de Ukrayna, geçen yil Misir ve Sirbistan ile baslayan, bu yil Macaristan ve Avusturya ile devam eden iki kurum arasindaki ve dolayisiyla ülkeler arasindaki etkilesim, ilgili ülkelerdeki Türk kültür ve sanatina ilgi duyan bireylere dogrudan dokunarak bir takim tanitim faaliyetleri içeriyor. MAÜ Midyat Sanat ve Tasarim Fakültesinden Doçent Doktor Nesrin Yesilmen ve Arastirma Görevlisi Izzet Zorlu, Midyat Meslek Yüksekokulundan Ögretim Görevlisi Fatih Yesilmen ve Ögretim Görevlisi Sabahattin Akgül özenle hazirladiklari ve çogunlugunun yörenin kültür ve sanatini yansitan ’Anadolu’nun Renkleri’ temali sanatsal taki tasarimlari ile Macaristan’in Baskenti Budapeste’de ve Avusturya’nin Baskenti Viyana’da kisisel taki sergilerini açti. Sergi çerçevesinde Mardin taki sanatini anlatan bir sunum gerçeklestirildi.

Ayrica Mardin Artuklu Üniversitesi hocalari esliginde sergiyi ziyaret eden sanatseverlerle taki uygulamalarini içeren bir workshop düzenlendi.

8-9 Mayista Macaristan’in Baskenti Budapeste’de, 11-13 Mayista da Avusturya’nin Baskenti Viyana’da gerçeklestirilen sergi ve etkinlikler hem Avrupa’da yasayan Türkler hem de yerel halk tarafindan ilgiyle takip edildi. Etkinliklere halkin yani sira konsolosluk ve büyükelçilik yetkilileri ile Ulusal Ajans temsilcileri de katildi.

Kaynak: İHA