MAÜ, Mardin Taki Kültürünü Avrupa'da Tanitiyor
Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) sehrin kültürünü tanitan uluslararasi çalismalarina devam ediyor. Dünya çapinda 60’tan fazla ülkede ve 80’den fazla farkli sehirde Türk kültür ve sanatini temsil eden ve tanitan Yunus Emre Enstitüleri ile Mardin Artuklu Üniversitesi arasindaki isbirligi güçlenerek devam ediyor.

Ayrica Mardin Artuklu Üniversitesi hocalari esliginde sergiyi ziyaret eden sanatseverlerle taki uygulamalarini içeren bir workshop düzenlendi.
8-9 Mayista Macaristan’in Baskenti Budapeste’de, 11-13 Mayista da Avusturya’nin Baskenti Viyana’da gerçeklestirilen sergi ve etkinlikler hem Avrupa’da yasayan Türkler hem de yerel halk tarafindan ilgiyle takip edildi. Etkinliklere halkin yani sira konsolosluk ve büyükelçilik yetkilileri ile Ulusal Ajans temsilcileri de katildi.
