Baskan Basdegirmen, Minik Ögrencilere Masal Anlatti

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, esi Sadiye Basdegirmen ile birlikte Küçük Dehalar Akademisi Okul Öncesi Egitim Kurumu anaokulu sinifinin ‘Bana Bir Masal Anlat Baba’ projesi etkinligine katilarak, minik ögrencilere masal anlatti.

Baskan Basdegirmen, Minik Ögrencilere Masal Anlatti
Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen Küçük Dehalar Akademisi Okul Öncesi Egitim Kurumu anaokulunun hazirlamis oldugu “Bana Bir Masal Anlat Baba” projesi çerçevesinde minik ögrencilerle bir araya geldi. Baskan Basdegirmen ve esi Sadiye Basdegirmen, çocuklarla tek tek ilgilendi. Çocuklara masal anlatacagini belirten, masal anlatirken çocukluguna geri dönecegini söyleyen Baskan Basdegirmen, “Biz de sizin gibi çocukken annelerimiz masal anlatirdi. O zaman elektrik yanmiyordu, televizyon yoktu. Sadece radyo vardi. O radyodan haberleri ve türkü dinlerdik. Baska bir eglence aracimiz yoktu. Sonra televizyon ve sinema oldu. Biz onlarla sonra tanistik. Ama sizin yasinizdayken yataga girerken uyumamiz için annemiz bize masal anlatirdi. O günlerde nasil yasadigimizi yerdeki sini anlatiyor. Biz ona sini derdik. Biz de aksam yemekten sonra yere otururduk annemiz, babamiz çerezler koyar, çay demlerdi. Bu çerezleri yedikten sonra annemiz uyumamiz için masal anlatirdi. Kirmizi Baslikli Kiz diye bir masal vardi. O masali anlatirdi. Annemin bana anlattigi bu masali hatirimda kaldigi kadar anlatiyorum” seklinde konustu.

Baskan Basdegirmen, minik ögrencilere Kirmizi Baslikli Kiz Masalini anlatti. Masalin ardindan bir ögrencinin dogum günü kutlanirken, Basdegirmen çifti ögrencilere oyuncak hediye etti. Ögrenciler de Sadiye Basdegirmen’in Anneler Gününü kutlayarak, hazirladiklari hediyeleri verdiler.

Küçük Dehalar Akademisi Okul Öncesi Egitim Kurumu Kurucu Müdürü Recai Duran, ‘Bana Bir Masal Anlat Baba’ projesine 2022 yilinda basladiklarini belirterek, projede ailenin toplumun temeli ilkesini önemsediklerini söyledi.

Farkli projeler de yaptiklarina deginen Duran, “Sizin de bu konudaki hassasiyetinizi bildigimiz için çok tesekkür ederiz. Bu gelisinizle beraber projemizi taçlandirmis oldunuz. Çok tesekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Projede islenilen konunun toplumu ilgilendiren bir konu oldugunu ifade eden Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, çocuklarin küçük yaslarda ailenin degerini bilmesinin önemli oldugunu vurguladi. Baskan Basdegirmen, “Çocuklarimiz suanda her zaman istenilene kavusulabilen, teknolojinin en yüksek oldugunu düsünüyorlar. Ama bilmeleri gerekiyor ki bu süreç çok zor olarak bugünlere geldi. Bunu da anlatabilmemiz lazim. Kiymetini bilmeleri gerekiyor. Kolay kazanilan çabuk harcanir, zor kazanilan zor harcanir. Onu bildikleri zaman hayati da çok zor harcasinlar. Anne ve babalarinin daha önce nasil yasadiklarini, ne kadar zorluklar çektiklerini düsünerek yasarlarsa hayatta daha çok iktisatli olurlar. Bu iktisat hem hayatta hem de aileye karsi degerlendirildigi zaman çok güzel sonuçlar çikar. Insallah büyüdükleri zaman bizden çok daha güzel seyler yaparak, kendisinden sonra gelen çocuklara da bizden gördükleri örneklerin daha güzelini yapacaklari inancindayim. Sizlere çok tesekkür ediyorum. Çok güzel çalismalar yapiyorsunuz” diye konustu.

Küçük Dehalar Akademisi Okul Öncesi Egitim Kurumu Kurucu Müdürü Recai Duran, etkinliklerine katilan Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e bir plaket takdim etti.
Kaynak: İHA