Kars'ta Milli Radar Sistemine Ögrencilerden Yogun Ilgi

Kars’ta Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi dolayisiyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte en çok dikkati milli ve yerli Medar Mobil Hiz Tespit Sistemi (MTS) çekti.

Kars'ta Milli Radar Sistemine Ögrencilerden Yogun Ilgi
Gazi Ahmet Muhtar Pasa Konagi’nin yanindaki parkta düzenlenen etkinlikte emniyet, jandarma ve ilgili kurumlarin ekipmanlari sergilendi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan etkinlikte hafta nedeniyle emniyet ve jandarma personeli tarafindan bilgi verildi.

Programda konusan Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Bugün aslinda rutin olarak kutladigimiz haftalardan biri ama aslinda içerik itibariyla çok önem vermemiz gereken, dikkat çekmemiz gereken, yasamimizin her alaninda farkindalik olusturmamiz gereken önemli haftalardan biridir. Çünkü trafik denince insan hayati aklimiza geliyor. Trafik denince trafik kazalarinda yitirdigimiz canlarimiz, insanlarimiz akilimiza geliyor. Hepimizin yakinindaki akraba, es, dost, çevremizdeki herkesi göz önünde bulundurursak trafikte kayip vermeyen nerede ise bir aile, arkadas, dost yok gibi bu canlari belli ki geri getiremeyiz ama yapacagimiz egitimlerle, denetimlerle, uygulamalarla can kayiplarini azaltabiliriz. Ileriki dönemlerde de ortadan kaldirabiliriz” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan Vali Öksüz ve beraberindekiler stantlari gezerek bilgi aldi. Vali Öksüz, taktigi gözlükle alkollü sürücülerin gözüyle basketbol ve futbol oynadi. Ardindan Trafik Parki’nda bulunan parkurda çocuklara akülü araçlar kullandirilarak trafik kurallari anlatildi. Vali Öksüz ve protokol üyeleri daha sonra çocuklara çesitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA