Asli Derbent Özkan'in Ismi 'Gelecegin Sinifi'nda Yasayacak

Türkiye’nin önemli yazilim firmalarinda görev yapan bilgisayar mühendisi Asli Derbent Özkan anisina ögrenim gördügü Isparta Anadolu Lisesi’nde “Gelecegin Sinifi” olusturuldu.

Asli Derbent Özkan'in Ismi 'Gelecegin Sinifi'nda Yasayacak
Isparta Anadolu Lisesi’nde Asli Derbent Özkan anisina “Asli Derbent Özkan Gelecegin Sinifi" olusturuldu. Sinif, Avrupa’da 34 Egitim Bakanliginin konsorsiyumu ile olusan Avrupa Okul Agi tarafindan ögrencilere 21. yüzyil becerilerini kazandirmayi amaçlayan esnek bir sinif olarak tasarlandi. 18 AB ülkesinin yer aldigi Future Classroom Lab Gelecegin Sinifini Tasarlama (FCL) projesi, ögrencilerin disiplinlerarasi bir yaklasimla yasayarak üretmelerini esas aliyor. Asli Derbent Özkan ve ailesi ve is arkadaslari tarafindan Isparta Anadolu Lisesi’nde açilan sinifta ögrencilerin ufkunu genisletecek çesitli türlerde 3D yazicilar, CNC makinasi, egitim dronu, profesyonel dron, sanal gerçeklik gözlügü, bilgisayarlar gibi çok sayida egitim materyali yer aliyor.

"Gelecegin Sinifi" tanitiminda konusan Isparta Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur, kanser hastaligindan hayatini kaybeden Asli Derbent Özkan için, “Insallah onun dünyada yapmis oldugu güzel islerle birlikte yine neredeyse ayni sektör ve is hayatiyla ilgili olabilecek bir sinifa katki sagladilar. Babasi Yasar amca ölümünün ilk haftasinda kizi adina böyle bir faaliyette bulunmak istediginden bahsetti. Bugün iki okulumuzda bu faaliyeti yaptik. Insallah geride kalan ögrenciler sizin çocuklariniz olacaklar. Buradan faaliyet yaptiklari müddetçe, aldiklari egitim sadaka-i cariye olarak yazilacaktir” dedi.

Konusmalarin ardindan Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur tarafindan Asli Derbent Özkan’in anne-babasi, esine plaket takdim edilerek, ögrenciler tarafindan “Gelecegin Sinifi” tanitildi. Sinif tanitimina Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur, Asli Derbent Özkan’in anne ve babasi, esi, çocuklari ve yakinlari, ögrenci ve ögretmenler katildi.

Kaynak: İHA