Yenisehir Akademilerinde Egitimler Sürüyor

Diyarbakir’in Yenisehir Belediyesi tarafindan açilan sanat, tiyatro ve müzik akademilerindeki ücretsiz egitimler devam ediyor.

Yenisehir Akademilerinde Egitimler Sürüyor
Vatandaslarin akademik, kültürel ve sosyal gelisimlerine katkida bulunmak amaciyla Diyarbakir’in Yenisehir Belediyesi tarafindan açilan sanat, tiyatro ve müzik akademilerindeki ücretsiz egitimler devam ediyor.

Yenisehir Belediyesi’ne bagli Sehitlik Mahallesi’nde bulunan Rabia-Tül Adeviyye Kadin Sanat ve Kültür Merkezi, Fabrika Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Yasam Merkezi ile Aziziye Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Yasam Merkezi’nde Yenisehir Belediyesi sanat, resim, tiyatro ve müzik akademileri faaliyetleri yürütülüyor.

Hedeflerinin gençlerin kendilerini degerli hissederek, sosyallesmelerini saglamak oldugunu belirten Yenisehir Kaymakami ve Yenisehir Belediye Baskan Vekili Murat Besikci, Yenisehir Belediyesi Akademilerine gençlerin yogun ilgi gösterdigini söyledi.



Akademilerde aldiklari egitimler ile gençlerin kendilerini degerli hissettiklerini belirten Baskan Besikci, "Yenisehirli degerli gençlerimizin çesitli alanlarda akademik düzeyde egitim almalari, kendilerini degerli hissedebilmeleri ve sosyallesebilmeleri amaciyla Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüz bünyesinde Akademilerimizi kurduk. Kurdugumuz Sanat Akademimiz çerçevesinde resim ve taki tasarim kurslarimizda gençlerimizin hayatlarini sanatla renklendirirken, Müzik Akademimiz çerçevesinde de gitar, piyano, ney, bendir ve baglama egitimleri vererek ses ve güzel sanatlar sinavlarina hazirliyoruz" dedi.

"Yine Müzik Akademimiz çerçevesinde kurmus oldugumuz müzik grubumuz ve koromuz ile çesitli programlarda sahne aliyoruz" diyen Besikci, "Tiyatro Akademimiz içerisinde ise çocuklar, gençler ve özel gereksinimli bireylerimiz için ayri ayri tiyatro oyunlari yaziyoruz. Provalarimiz süresince gençlerimiz hem egitim aliyorlar hem de çok egleniyorlar. Önümüzdeki süreçte özel gereksinimli bireylerimiz ile gençlerimizin sahneleyecegi tiyatro oyunlarimizi izleyecegiz. Akademilerimizde aldiklari egitimler ile gençlerimiz kendilerini degerli hissediyorlar ve mutlu oluyorlar. Çalismalarindan ötürü Akademimizde görevli bütün çalisma arkadaslarimi tebrik ediyorum" ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA