Vali Tutulmaz, Türk Polis Teskilati'nin 178. Yilini Kutladi

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Türk Polis Teskilati’nin 178. yilini kutladi.

Vali Tutulmaz, Türk Polis Teskilati'nin 178. Yilini Kutladi
Vali Mustafa Tutulmaz, Türk Polis Teskilati’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin köklü ve en temel kurumlarinin basinda geldigini ve büyük bir özveriyle fedakarca görev yaptigini kaydetti.

Teskilatin; ülkenin bekasi ve güvenligi, toplumun dirlik ve düzeninin korunmasi gibi önemli görevlerini büyük bir hosgörü ve çagdas bir anlayisla yerine getirdiginin altini çizen Vali Tutulmaz, mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Türk Polis Teskilati kuruldugu günden bugüne Aziz milletimizin huzuru, can ve mal güvenliginin saglanmasi yönünde büyük bir özveri ile fedakarca görev yapmaktadir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin köklü ve en temel kurumlarinin basinda gelen Türk Polis Teskilati, ülkemizin bekasi ve güvenligi, toplumun dirlik ve düzeninin korunmasi gibi önemli görevlerini büyük bir hosgörü ve çagdas bir anlayisla yerine getirmektedir. Insan haklarina ve hukukun üstünlügüne inanan, gücünü yasalardan alan, tarafsizligi her zaman en temel kural olarak benimseyen Türk Polis Teskilati, milletimizin güveni ve destegiyle yurdumuzun her bir kösesinde kamu düzeninin tesisi ve temini, emniyet ve asayisin saglanmasi, toplumun huzur, rahat ve güven içerisinde yasamini sürdürmesi yolundaki görev ve sorumluluklarini üstün vazife anlayisi, sorumluluk bilinci ve fedakarlikla basariyla sürdürmektedir. Görevlerini basta Anayasaya ve yasalarimiza bagli kalarak, vatandas memnuniyetini önceleyerek yerine getiren polis teskilatimiz devletimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlügünün korunup kollanmasi, milli birlik ve beraberlik ruhunun artarak devam etmesi, suç ve suçlularla mücadelede gereken tedbirlerin alinmasi ve yasalarin titizlikle uygulanmasi esnasinda yeri geldiginde canlarini feda etmektedirler. Görevini mesai mefhumu gözetmeksizin her kosulda fedakarca yaparak ülkemize ve milletimize önemli hizmetler sunan Türk Polis Teskilati basarili çalismalariyla milletimizin her zaman sevgi, güven ve takdirini kazanmis ve kazanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düsüncelerle milletimizin her zaman güvendigi ve destek verdigi Türk Polis Teskilatimizin 178.kurulus yilini en içten duygularimla kutluyor, görevlerini yaparken sehit düsen kahraman polislerimizi minnet ve rahmetle aniyor, kahraman gazilerimize aileleriyle birlikte saglikli, huzurlu, mutlu bir yasam temenni ediyor, halen görevde olan tüm emniyet mensuplarimiza görevlerinde kolayliklar ve basarilar diliyorum.”
Kaynak: İHA